Schrijf David uit Ethiopië

Naam: David
Land: Ethiopië
Plek op de Ranglijst Christenvervolging: 17
In welke taal kunt u schrijven: Engels
Wat is er gebeurd? Op een ochtend in februari vallen dertig moslims een kleine groep christenen aan. David is één van hen. Hij raakt gewond en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig vallen de verwondingen mee. De aanval heeft een grote impact op het leven van David. Hij is nog steeds bang en is getraumatiseerd. Hij heeft tijd nodig om zijn ervaringen op een goede manier te verwerken. 

Op latere leeftijd bekeert David zich tot het christendom. Geen makkelijke keuze in een omgeving waar bijna iedereen moslim is. David woont in een afgelegen dorp in Ethiopië. Ondanks de pesterijen en moeilijkheden die David ervaart vanuit het dorp, blijft hij geloven in Jezus Christus. Hij komt soms samen met andere christenen.

Tot op een vroege ochtend in februari wanneer meer dan dertig boze moslims David en andere christenen aanvallen. Twee huizen gaan in vlammen op. David wordt na de aanval door zijn familie naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijken de lichamelijke verwondingen mee te vallen. Hij wordt geopereerd aan steekwonden, maar hij heeft geen groot letsel. Maar hij is erg bang. “Ze schoten op mij, ik werd omsingeld en de groep begon op mij in te slaan en prikken met stokken. Ik dacht dat ik dood zou gaan”, vertelt een getraumatiseerde David.

David is weer thuis en is vastbesloten de Here God te blijven volgen. “De Heer heeft mij een nieuwe kans gegeven om Hem te dienen. In die donkere nacht raakten de kogels mij niet. Het is een wonder dat wij de aanval hebben overleefd. Het enige dat ik weet is dat de Here God mij in mijn dorp heeft geplaatst met een doel.”

David blijft ondanks zijn traumatische ervaring vol geloof in de Here God.

U kunt David niet meer schrijven. Blijft u wel voor hem bidden?

 
Bemoedigingen: 102
Ik bid voor jou