Overweldigd door compassie en liefde 

“Kijk dan, wat mooi! Wie wil deze? Oh, nog zo’n mooie! Er staat een gebed op.” De kinderen van Aisha zijn minstens zo blij als zij als een Open Doors-medewerker de vele kaarten komt brengen die over de hele wereld voor haar zijn gemaakt. Aisha uit Nigeria is één van de duizenden christenen wier leven ten goede veranderde door de inzet van traumazorg.  
 
“Vertel de wereld wat we doormaken in Nigeria.” Die oproep deed Aisha aan Open Doors en in 2019 deden we dat volop. Fulani-herders ontvoerden haar man en Aisha werd door twee mannen verkracht. Die gebeurtenissen lieten diepe sporen na.  
 
Aisha kwam met Open Doors in contact en kreeg het aanbod voor hulp bij het verwerken van haar trauma. Dat hielp. Aisha’s echtgenoot heeft zijn vrouw zien veranderen. “God heeft haar werkelijk genezen. Voordat ze het seminar volgde, zat Aisha vast in zichzelf. Ze was altijd alleen. Maar nu is ze weer vrij en opgewekt”, vertelt hij. “Als ze terugkijkt op wat er is gebeurd, dan zegt ze: ‘Het is verleden tijd’.” 
 
Terwijl Aisha en haar man hun verhaal vertellen, zijn hun kinderen het dorp in gegaan om de kaarten aan hun vriendjes te laten zien. Iedereen staat verbaasd van deze daad van compassie en liefde van mensen zo ver weg. Aisha: “Een groot ‘dankjewel’ aan alle broers en zussen die de tijd hebben genomen om me te schrijven. Ik ben ontzettend dankbaar.”