Psalm 23 armbandjes

Psalm 23-armbandjes

Wie Open Doors al een tijdje volgt, is ze ongetwijfeld een keer tegengekomen: de Psalm 23-armbandjes. Jaren geleden kwamen twee nijvere dames, Mieske Slik en Trudy Bakker, op het idee ze te gaan rijgen voor Open Doors. Inmiddels hebben ze er al zo’n 10.000 gemaakt!

Bijbels voor christenen

“Mijn zus, Tineke de Waal, kocht ooit zo’n armbandje voor me in Zuid-Afrika. De gekleurde kraaltjes nemen je mee langs de verzen van psalm 23, ‘de Heer is mijn Herder’. We vonden het zo mooi en bijzonder!”, vertelt Trudie.

“Nadat we er een paar op een markt verkocht hadden voor onze kerk kwamen Mieske en ik op het idee de armbandjes voor Open Doors te gaan rijgen. Van de opbrengst van de armbandjes worden Bijbels gekocht voor christenen in het Midden-Oosten. Tineke en haar man Tom leverden jarenlang de kraaltjes vanuit Zuid-Afrika; zonder hen was dit allemaal niet gelukt!”

Psalm 23 armbandje

Teken van verbondenheid

“‘Als je nog eens zo’n idee hebt!’ verzuchtte mijn zwager eens. Zijn vrouw was altijd maar aan het rijgen!”, schrijft Tineke (vanuit Pretoria!). “Maar het was niet mijn idee, dan zou het allang doodgebloed zijn. Gods ideeën zijn uniek, Zijn plannen houden stand!”

“Vroeger tekenden christenen een vis in het zand, zo herkenden ze elkaar. Zo zie ik het armbandje ook: als teken van verbondenheid”, legt Mieske uit.

Ze waren geroerd toen ze het armbandje kregen en de tekst lazen.

“Op een gegeven moment kregen een paar vrouwen in Afrika het armbandje. Zij hadden verschrikkelijke dingen meegemaakt. ‘Een dal van diepe duisternis’, zegt Psalm 23, nou, daar waren zij heel diep doorheen gegaan. Je kon zien dat ze geroerd waren toen ze het armbandje kregen en de tekst lazen.” De armbandjes worden over de hele wereld uitgedeeld, als teken van bemoediging en verbinding.

 

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven