Foto: Irakese vluchteling bidt in de kerk.
 

Organiseer een Nacht van Gebed

Wilt u een Nacht van Gebed organiseren in uw kerk, familie of kennissenkring? Lees hier hoe u dit in zeven stappen doet.

Stap 1
Vertel en onderzoek
Vertel uw predikant of voorganger, kerk en kennissen waarom het belangrijk is om een nacht te bidden voor de vervolgde kerk. Onderzoek of het mogelijk is om een Nacht van Gebed te organiseren in uw kerk of kennissenkring.

Stap 2
Organiseer een Nacht van Gebed
Als u niet in de mogelijkheid bent zelf de Nacht van Gebed te organiseren, ga dan op zoek naar iemand die dit met u of anderen wil doen.

Stap 3
Bepaal voor wie
Bespreek of u de Nacht van Gebed wilt openstellen voor mensen buiten uw gemeente of kennissenkring. Uw nacht kan dan op de website van Open Doors worden genoemd. Overweeg samen te werken met kerken in de omgeving.

Stap 4
Kies een locatie
Zoek een plaats om de Nacht van Gebed te houden. Verwacht u een kleine groep mensen? Stel dan uw huis open.

Stap 5
Meld u online aan
Als u zich aanmeldt via www.opendoors.nl/nacht ontvangt u medio mei de Nacht van Gebed-materialen: filmfragmenten, poster, gebedsboekjes voor alle deelnemers en een digitale handleiding.

Stap 6
Vraag extra materialen aan

  • Flyers
  • Posters
  • Bericht voor in uw kerkblad (download via de website)

Stap 7
Maak de activiteit bekend
Gebruik de materialen om de Nacht van Gebed onder de aandacht te brengen. Doet uw gemeente mee aan de Zondag voor de Vervolgde Kerk op 11 juni? Vraag uw predikant die zondag de Nacht van Gebed te noemen.