Pakistan: verdachten brandstichting vrijgelaten

Sawan Masih, een christelijke schoonmaker uit Lahore, had begin maart 2013 ruzie met zijn moslimvriend Shahid Imran. Tijdens de ruzie kwam ook hun religie ter sprake. De volgende dag beschuldigde Imran zijn vriend van godslastering; een misdaad waar in Pakistan de doodstraf op staat. Nadat deze klacht uit de luidsprekers van een moskee had geklonken, stroomden zo’n tweeduizend moslims naar de Joseph Colony waar Sawan woont. De wijk werd afgebrand en alle christenen sloegen op de vlucht.

Die avond werd Sawan Masih gearresteerd. Hij is inmiddels ter dood veroordeeld wegens godslastering en heeft een boete opgelegd gekregen. Zijn zaak is in hoger beroep maar Sawan is niet op borgtocht vrijgelaten.

Ruim honderd verdachten van het vernielen en plunderen van de christelijke wijk zijn op 28 januari vrijgesproken. Een christen werd tegelijkertijd opgepakt wegens vermeende godslastering en is veroordeeld tot de doodstraf.
 
Rechter Chaudry Muhammad Azam sprak de verdachten vrij omdat de getuigen van de aanklager de verdachten niet konden identificeren. Volgens de politie was de plundering in gang gezet na een ruzie tussen een christen en een moslim.

  • Bid dat Sawan zijn hoop gevestigd houdt op de Here God.
  • Bid dat de rechterlijke macht in Pakistan recht zal spreken naar Gods wil nu Sawans hoger beroep loopt.
  • Dank dat Sawan een getuige is en bid dat zijn liefde voor Jezus Christus mensen leidt tot bekering.

BronOpen Doors gebedsnieuws