Liveblog verbouwing

Op deze pagina plaatsen we met enige regelmaat updates over de verbouwing van ons pand. Zo geeft Benno Oosterom (projectmanager verbouw), u eens per drie weken een update over de voortgang van de verbouwing. Maar ook als er tussentijds updates zijn of belangrijke mijpalen worden bereikt, leest u dat als eerste op deze pagina.

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van de verbouwing? Check dan regelmatig deze pagina en kom als eerste te weten wanneer u ons nieuwe kantoor en bezoekerscentrum kunt komen bekijken!

juli   
 

13 juli: update 4 van de projectmanager verbouw: er wordt hard gewerkt

Het stellen van de kozijnen gebeurt met aandacht

Er wordt hard gewerkt om het dak waterdicht te maken

Nog maar vier maanden geleden stond de oudbouw van Open Doors nog overeind. Herinnert u zich deze foto nog? Inmiddels is goed zichtbaar hoe het nieuwe gebouw eruit gaat zien. Wat wordt er hard gewerkt door alle betrokkenen.

En over ‘betrokkenen’ gesproken: dat zijn niet ‘alleen maar’ degenen die het werk realiseren, het zijn ook echt betrokken bedrijven en de mensen daarachter! Sloper/grondwerker, bouwer, installateur, staalconstructiebedrijven, beveiligingsbedrijf, leverancier van isolatie en zonnepanelen, inrichtingsbedrijven en ook adviseurs: iedereen levert op een Open Doors-vrienden-wijze zijn bijdrage aan de realisatie van het vernieuwde kantoor. Dat zorgt ervoor dat de kosten aanzienlijk lager zijn dan normaal, zodat samen met uw bijdrage, het echte werk van Open Doors door kan blijven gaan.

Het resultaat van een goede voorbereiding en uitvoering ziet u op bijgaande foto’s. Het wordt iedere dag mooier.


 
juni 2020   
 

22 juni: update 3 van de projectmanager verbouw: zorgvuldig ontworpen

Verbowuing kantoorpand

Verbouwing kantoorpand

Dat de verbouwing van het kantoor van Open Doors noodzakelijk was, behoeft geen betoog. Al vele jaren werkten de medewerkers in sobere kantoren en een niet al te comfortabel klimaat. Dat is, gezien de doelstelling van Open Doors en waar het geld primair naartoe gaat (het veldwerk) misschien logisch, maar het kent ook zijn grenzen.

Architect (toen nog, en nu inmiddels predikant) Willem Jan de Hek heeft een doelmatig kantoor ontworpen. Samen met binnenhuisarchitect Janine Otten (JANE architectuur) is gezocht naar zorgvuldige eenvoud op de meeste plekken en enkele sprekende elementen daar waar zowel de gebruikers als de bezoekers van het gebouw dat straks ervaren.

Zo is in nauwe samenspraak met de medewerkers van Open Doors een mooi ontwerp ontstaan waarin het straks fijn werken is en waarin de bezoeker zich direct welkom voelt. De eerste contouren worden alweer zichtbaar.

 

17 juni: video-update 2 verbouwing kantoorpand

  
 

2 juni: update 2 van de projectmanager verbouw: volhoudbaar

Nieuwe fundering wordt gestort

Leggen van de fundering

Dit is het Afrikaanse woord voor ‘duurzaam’. Het geeft goed de inhoud aan van het woord duurzaam. Kun je het volhouden? Dat gaat over meer dan alleen isoleren en verantwoorde bouwstoffen gebruiken.

Voor Open Doors realiseren we een gebouw dat volhoudbaar is in materiaalgebruik, onderhoudsarm, zelfvoorzienend in energieverbruik en ook economisch vol te houden. Niet in de laatste plaats wordt het ook een gebouw waarin het volhoudbaar werken is: comfortabel, gezond met voldoende frisse lucht en licht. Kortom: een gebouw waarin het fijn werken is. Dat komt het werk en de onderlinge samenwerking ten goede.

Een paar technische kenmerken hoe we de energetische zelfvoorzienend worden: 2 luchtwaterwarmtepompen en 255 zonnepanelen zorgen daarvoor. En, oh ja: het regenwater wordt ter plekke opgevangen en langzaam weer afgegeven aan de bodem.

 

27 mei: video-update 1 verbouwing kantoorpand

  


Mei 2020
 

11 mei: update 1 van de projectmanager verbouw

Graafwerkzaamheden voor de fundering

‘Kun jij Open Doors helpen hun bouwplannen, die er al zo lang zijn, te realiseren?’ Zo vroeg architect Willem Jan de Hek, inmiddels predikant, mij in het voorjaar van 2019. Wie is die ‘jij’?

Mijn naam is Benno Oosterom en vanuit mijn bedrijf DODUVA ontwikkeling en advies leveren wij o.a. projectmanagementdiensten.

De vraag kwam op een goed moment en sloot goed aan op onze kernwaarden. Waarde toevoegen door volhoudbare projecten te realiseren. Daar was ook de vraag van Open Doors.

Inmiddels zijn we, binnen een jaar na de start, zo ver dat wat gesloopt moest worden ook gesloopt is en de graafwerkzaamheden voor de fundering zijn gestart. Volgende keer iets meer over het ‘volhoudbare’ van de toekomstige behuizing van Open Doors. Ik vind het een voorrecht voor Open Doors te mogen werken!

  

April 2020
 

8 april: start sloop

Sloopwerkzaamheden

Start sloop

Als eerste actie is het asbest verwijderd, waarna de sloop is gestart. De bouwer heeft vervolgens materialen ingekocht zodat er snel gestart kan worden met de verbouwing.

 

Maart 2020
 

1 maart: kantoor leeggeruimd

Kantoor leeggeruimd

In maart is het kantoor leeggeruimd en zijn alle medewerkers verhuisd. In eerste instantie naar een tijdelijke kantoorruimte, maar in verband met het coronavirus, werken de meeste medewerkers sinds half maart vanuit huis.