Slachtoffers als Ruth hebben nu hulp nodig!

Terreurorganisatie Boko Haram heeft opnieuw meisjes van de kostschool in Chibok vrijgelaten. Van de 205 meisjes die nog gevangen zaten, zitten er nu nog 123 gevangen. Zowel de 82 vrijgelaten meisjes, de meisjes die nog gevangen zitten en de ouders, zijn ernstig getraumatiseerd. Open Doors vreest voor de impact van drie jaar mishandeling, verkrachting en hersenspoeling.

Wat veel mensen niet weten is dat er nog duizenden jongens, meisjes en vrouwen gevangenzitten bij Boko Haram. Zij worden dagelijks mishandeld.

Open Doors werkt mee aan het herstel en de traumaverwerking van vele slachtoffers. Door intensieve traumaseminars leren ze omgaan met het leed dat hen is aangedaan. Sommige deelnemers, zoals moeder Ruth, zijn zelfs in staat om hun misdadigers te vergeven: “Ik vind het heel moeilijk om de mensen die mijn dochter hebben, te vergeven. Ik voelde een heftige pijn in mijn hart, maar vandaag vergeef ik hen. Ik vertrouw op God en op Zijn kracht om onze wonden te helen.”
 

Help de slachtoffers van Boko Haram

Open Doors wil samen met u zoveel mogelijk mensen als Ruth helpen. Elk traumaseminar is een logistieke uitdaging. De kosten per deelnemer bedragen € 125. Ook helpt Open Doors met sociaal-economische hulpverlening, zoals met medicijnen, voedsel en werkgelegenheid.

Wilt u bidden dat het conflict in Nigeria stopt en dat de slachtoffers en de daders door de Here God genezing en bekering vinden? En maak alstublieft een gift over om dit belangrijke werk te steunen.

*
*

Vul uw giftbedrag in hele euro’s in

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*Verplichte velden
Ga verder