Wat: Mountainbiken, hardlopen of wandelen in Ethiopië
Wanneer: Voorjaar 2022

Ethiopië is een woest en prachtig land in het noordoosten van Afrika. Het ligt – net als Eritrea en Somalië – in een deel dat ook wel de Hoorn van Afrika wordt genoemd. In grote delen van de Hoorn hebben christenen het extreem zwaar.

Leef je in een islamitisch gezin, maar bekeer je je tot het christendom? Dan loop je het risico om verstoten te worden, of erger. Ook zijn er grote gebieden waar volgelingen van traditionele godsdiensten eisen dat iedereen meedoet met hun rituelen. Als christenen weigeren, betalen ze daarvoor een hoge prijs. Deze christenen zijn onderdeel van hetzelfde Lichaam van Christus als jij.

Op reis met de Muskathlon

In Ethiopië zelf is vrijheid van godsdienst. De premier is een belijdende christen die bidt en strijdt voor meer verdraagzaamheid tussen de verschillende religies in zijn land. Maar ook in Ethiopië zijn regio’s waar christenen dagelijks met vervolging te maken hebben. Tijdens de reis ontmoet je enkelen van hen. Terwijl je fietst, rent of wandelt, steun je vervolgde christenen en krijg je de kans om iets van Jezus’ liefde uit te stralen en door te geven.

De Muskathlon is meer dan zomaar een reis en een marathon lopen. Heb je vragen over deze of een andere Open Doors Muskathlon? Kijk dan op de Muskathlon site of vul onderstaand formulier in. Wij nemen na het invullen van het formulier zo snel mogelijk contact met je op.