‘Ik ben niet bang’

In Colombia heeft Open Doors een opvanghuis voor kinderen en tieners die te maken krijgen met vervolging. Zo’n huis is een tijdelijke, veilige plek voor de kinderen en tieners en biedt hen de kans daar ook onderwijs te volgen.

Pastor Jorge is al twaalf jaar betrokken bij het opvanghuis in Colombia. Hij legt uit hoe het huis en de staf zich verhoudt tot het gezin waar de kinderen vandaan komen: “Dit huis is een ‘thuis’. We willen namelijk deel uitmaken van de gezinnen. We zijn in eerste instantie geen docenten of mentoren of zorgverleners. We zijn familie van de kinderen.”

Timóteo is een van de jongeren die toegang kreeg tot het tehuis. Zijn vader – een pastor – stuurde hem er heen uit angst voor guerrillastrijders. Zij hadden namelijk geprobeerd Timóteo over te halen zich bij hen aan te sluiten. Toen Timóteo na een paar jaar het tehuis weer verliet, had hij een doel: hij wil andere jongens en meiden helpen die het moeilijk hebben. “Ik ben niet bang voor guerrillastrijders, want ik weet dat de Here God altijd bij mij is. Hij geeft mij kracht om Zijn evangelie uit te dragen. Hij beschermt mij.” 

Projecten

Open Doors ondersteunt het Colombiaanse tehuis. In dit tehuis krijgen kinderen bijvoorbeeld:

  • Bijbelstudie waardoor ze Bijbelse principes, antwoorden en verhalen over vervolging leren;
  • nazorg waardoor de kinderen eventueel opgelopen trauma’s een plek kunnen geven;
  • culturele vorming;
  • (voor)opleiding om later verder te kunnen leren of werken;
  • tijd voor ontspanning en het opbouwen van vriendschappen.

Voorbeeld: Voor 160 euro krijgt een kind een maand lang onderdak in het opvanghuis in Colombia.

Meld je aan voor de Muskathlon@home
(Opent Muskathlon website in een nieuw venster)