Breng hoop waar geen hoop meer is

In Irak en Syrië staan meer dan twintig Centers of Hope. Een Center of Hope is een kerk die ruimte biedt aan initiatieven om burgers te ondersteunen, bijvoorbeeld het verspreiden van noodhulppakketten. Ook worden vanuit Centers of Hope projecten gestart waarmee mensen geld kunnen verdienen om zichzelf en hun naaste familie te onderhouden.

Een van deze kerken is het werkterrein van zuster Annie. In haar kerk draait een naaifabriek waar 24 vrouwen ondergoed produceren. Hiermee verdienen de vrouwen geld om hun gezinnen te onderhouden. Een dagelijks inkomen is sinds het uitbreken van de oorlog geen vanzelfsprekendheid meer voor veel christenen in Irak en Syrië.

Vanuit andere kerken werden microkredieten uitgedeeld. Hiermee konden christenen een eigen bedrijf oprichten. Dit gebeurde dan ook volop: taxibedrijven, kapperszaken of kledingwinkels ontstonden. Zuster Annie vertelt: “Het is onze missie om hoop te brengen waar geen hoop meer is. Er is hoop, er is een toekomst. Daar moeten we in blijven geloven.”

Projecten

Open Doors steunt christenen in het Midden-Oosten via Centers of Hope bijvoorbeeld met:

  • noodhulp voor slachtoffers van oorlog en conflicten in de regio;
  • eten of andere basisbenodigdheden;
  • traumazorg zodat mensen hun ervaringen met vervolging en geweld kunnen verwerken;
  • microkredieten of begeleiding bij het zoeken naar werk;
  • activiteiten voor jong en oud om de gemeenschap te versterken.

Een kledingpakket voor een persoon kost 50 euro, een voedsel- of hygiënepakket voor een persoon kost 85 euro en met 120 euro draag je bij aan het werk in de Centers of Hope.

Meld je aan voor de Muskathlon@home
(Opent Muskathlon website in een nieuw venster)