‘God ontdooide mijn hart’

Veel van wat we weten over het leven van christenen in Noord-Korea horen we uit de mond van gevluchte Noord-Koreanen. Timothy is een van hen, hij groeide op in Noord-Korea. “Zo jong als ik me kan herinneren werd ik op school gehersenspoeld met verhalen over de Kim-familie. Ze werden afgeschilderd als goden. Ik moest continu over hen nadenken, voor hen buigen. Iedere dag sprak de docent over hen. Ons werd geen tijd gegund om na te denken of dit goed of slecht was. Al op heel jonge leeftijd heb ik mijn hart volledig afgesloten.”

De jonge Timothy ondernam verschillende vluchtpogingen richting China. Maar hij belandde meerdere keren in de gevangenis waar hij verschrikkelijke dingen zag gebeuren. Regelmatig was hij getuige van een publieke executie.

Uiteindelijk lukte het Timothy om Noord-Korea te ontvluchten. Hij zag na negen jaar zijn vader weer en er kwam ruimte voor herstel. “Het heeft lang geduurd voordat mijn hart kon ontdooien. Maar door Gods liefde vond ik mijn hoop en mijn dromen voor het leven terug. Dat is een moeilijk proces waar ik nog niet klaar mee ben.”

Projecten

In samenwerking met Chinese partners ondersteunt Open Doors Noord-Koreaanse christenen. Dit doet de organisatie met bijvoorbeeld het:

  • verspreiden van voedsel, medicijnen, kleding;
  • opleiden en ondersteunen van Noord-Koreaanse vrouwen;
  • maken van MP3-spelers met christelijk materiaal;
  • trainen van kerkleiders.

Voorbeeld: voor 6 euro krijgt een vervolgde christen een Bijbel.

Meld je aan voor de Muskathlon@home
(Opent Muskathlon website in een nieuw venster)