Kom jij in beweging voor vervolgde broers en zussen in Noord-Afrika?

Wat: Mountainbiken, hardlopen of wandelen voor geheime gelovigen in Noord-Afrika
Wanneer: November 2023

Marokko, een land van traditionele en moderne culturen. Van de overvloed aan geuren en kleuren in Marrakesh tot de immense zandduinen in de Sahara. Van de adembenemende kustlijn aan de Atlantische Oceaan tot de pieken van het ruige Atlasgebergte.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Waarom naar Marokko?

Afgelopen jaren nam christenvervolging in het islamitische Marokko toe. Het land staat dan ook op plek 27 van de Ranglijst Christenvervolging. Christenen kwamen meer onder druk te staan vanuit hun omgeving. Mannen en vrouwen ervaren dit op verschillende manieren: vrouwen worden verstoten of onterfd door hun familie of juist uitgehuwelijkt aan een moslim. Als ze al getrouwd waren, lopen ze het risico dat ze gedwongen worden te scheiden of hun kinderen af te staan. Mannen riskeren hun baan, sociale status of veiligheid door christen te worden. Soms worden ze ondervraagt en beboet door autoriteiten of zelfs mishandeld en gevangengenomen.

In het najaar van 2023 reizen we af naar Marokko om geheime gelovigen in Noord-Afrika te bemoedigen. Door voor hen in beweging te komen, laten we ze zien dat ze niet vergeten zijn en dat ze er niet alleen voor staan. Ben jij in 2023 ook een bemoediging voor de vervolgde kerk?