Kom jij in beweging voor vervolgde broers en zussen in Noord-Afrika?

Wat: Mountainbiken, hardlopen of wandelen voor geheime gelovigen in Noord-Afrika
Wanneer: November 2023

Marokko, een land van traditionele en moderne culturen. Van de overvloed aan geuren en kleuren in Marrakesh tot de immense zandduinen in de Sahara. Van de adembenemende kustlijn aan de Atlantische Oceaan tot de pieken van het ruige Atlasgebergte.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Waarom naar Marokko?

Het geweld tegen christenen in Marokko is in de afgelopen jaren toegenomen. Het islamitische land staat dan ook op plek 29 van de Ranglijst Christenvervolging. Kerken worden geconfronteerd met de dreiging van gewelddadige aanvallen door extremisten. Naast de dreiging door extremistische groeperingen ervaren met name christenen met een islamitische achtergrond veel druk vanuit hun familie en gemeenschap.

Christelijke vrouwen worden mishandeld, verstoten of verliezen hun kinderen als ze hun geloof openbaar uitleven. Mannen riskeren hun baan, sociale status of veiligheid door christen te worden. Soms worden ze ondervraagt en beboet door autoriteiten of zelfs mishandeld en gevangengenomen.

In het najaar van 2023 reizen we af naar Marokko om geheime gelovigen in Noord-Afrika te bemoedigen. Door voor hen in beweging te komen, laten we ze zien dat ze niet vergeten zijn en dat ze er niet alleen voor staan. Ben jij in 2023 ook een bemoediging voor de vervolgde kerk?

Meer weten of meedoen met een Muskathlon?