Kom jij in beweging voor vervolgde broers en zussen?

Wat: Mountainbiken, hardlopen of wandelen voor geheime gelovigen
Wanneer: Oktober 2024

Noord-Korea staat al twintig jaar in de top-3 van de Ranglijst Christenvervolging. Je zou denken dat het onmogelijk is om onder zo’n streng regime tot geloof te komen. Toch leven er naar schatting 400.000 christenen in het land. Geloven in Noord-Korea vraagt echter een hoge prijs.

Waarom naar Zuid-Korea?

Vandaag de dag is het Koreaanse Schiereiland verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Die verschillen enorm van elkaar. Noord-Korea is in veel opzichten een uniek land: het is buitengewoon geïsoleerd en kent wrede strafkampen voor de eigen bevolking. Het regime beschouwt christenen als een gevaar voor het land.

Wie christen is, loopt het risico in de gevangenis te komen, te worden gemarteld of zelfs gedood. Zijn familie wacht hetzelfde lot. Vanwege de dreiging vluchten veel Noord-Koreanen naar het buurland China. Worden ze ontdekt? Dan lopen ze kans om te worden teruggestuurd naar Noord-Korea, waar hen berechting en opsluiting wacht.

In oktober 2024 reizen we naar Zuid-Korea en ontmoeten we geheime gelovigen en lokale partners van Open Doors die Noord-Koreaanse christenen helpen. Kom jij in beweging voor christenen in een van de meest gesloten landen ter wereld?

Muskathlon
kampvuuravond
Zuid-Korea & Colombia
Woensdag 1 nov. 2023 | 19.30 uur

Meld je aan!