Update: Helaas is deze reis vanwege het coronavirus geannuleerd. Wil je meer weten over reizen met Open Doors en de coronacrisis? We beantwoorden er zes vragen over.

Colombia heet je welkom! Het is een land vol tegenstellingen en contrasten. Geloof is daar één van. Christen-zijn kan bijvoorbeeld in alle vrijheid in hoofdstad Bogotá. Maar wanneer je verder noordwaarts trekt, merk je al snel dat criminele organisaties het daar voor het zeggen hebben. Vooral christenen zijn een gemakkelijk doelwit voor de guerrilla’s.

“Natuurlijk heb ik me weleens afgevraagd waar God was. En waarom mijn beide ouders werden vermoord. Ik mis hen enorm. Maar ik heb er nooit over nagedacht om God te verlaten. Ik vind het een wonder dat ik in het kinderhuis kon komen wonen. Ook al was ik nog maar tien jaar, ik vond het geweldig om op een plek te zijn waar over Jezus werd verteld.” Sofia* uit Colombia.

Hoe ziet de reis naar Colombia er uit?**

Focus: Bidden en ontmoeten
Aantal dagen: 10
Kosten: +/- 1.950 euro
Datum: Geannuleerd vanwege corona
Grootte groep: 10 personen
Vereiste: Goede beheersing van de Engelse of Spaanse taal

Mogelijke programmaonderdelen**:

  • Bezoek Bogotá;
  • ontmoet vervolgde christenen en hun kinderen in ‘de hogar’, een kindertehuis;
  • organiseer en begeleid activiteiten met kinderen;
  • ontmoet christelijke jongeren, bid met hen en bemoedig hen.

Wat zeggen onze reizigers over deze reis?

“Dichter bij de vervolgde kerk kun je eigenlijk niet komen. We aten ons ontbijt aan tafel met kinderen en tieners die vervolging hebben meegemaakt. Hun verhalen raakten me diep, omdat ik de vervolgde kerk in de ogen keek.” (Reiziger Hans*)

“Tijdens mijn reis naar Colombia ontmoette ik een ex-guerrillastrijder. Jarenlang had hij de kerk vervolgd totdat hij op wonderlijke wijze door God op z’n plek werd gezet. Inmiddels is hij evangelist en ervaart hij zelf vervolging. Deze ontmoeting en deze reis hebben mij meer geleerd over vervolging in Colombia en hoe hard deze dappere mensen ons gebed nodig hebben.” (Reiziger Maarten*, 31 jaar)

* Schuilnaam
** Vanwege de veiligheid kunnen we de exacte reisdata en -plannen online niet delen. Neem voor meer informatie contact met ons op.