Het coronavirus zorgt voor een enorme ontregeling van ons leven. Ook de Open Doors-reizen worden erdoor geraakt. Op dit moment kan geen enkele reis voortgang vinden tot de huidige maatregelen worden versoepeld. Wat zijn de gevolgen voor jouw reis met Open Doors? Hieronder beantwoorden we zes vragen.

Wanneer weet ik of mijn reis doorgaat?

Uiteraard staat veiligheid bovenaan. We volgen nauwgezet de ontwikkelingen en volgen de aanwijzingen op die lokale overheden, het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken geven. Het is helaas niet altijd duidelijk tot wanneer bepaalde maatregelen van toepassing zijn en of de genomen maatregelen van invloed zijn op je reis.

Uiterlijk drie dagen voor de voorbereidingsavond of drie weken voor vertrek hoor je of jouw reis door gaat. Uiteraard kan het door veranderende omstandigheden gebeuren dat een reis na de voorbereidingsavond alsnog wordt geannuleerd. Afhankelijk van de reis bekijken we bij annulering of de reis naar een later moment verplaatst kan worden. 

Kan ik zelf mijn reis annuleren?

Je bent te allen tijde vrij om je reis zelf bij ons te annuleren. We raden je echter aan om te wachten totdat wij actie ondernemen. Wanneer je zelf je reis annuleert, gelden hiervoor onze normale annuleringsvoorwaarden. Als je de definitieve bevestigingsbrief (“Bevestiging Reis”) al hebt ontvangen, brengen we reeds gemaakte kosten bij je in rekening.

Is je reis nog niet bevestigd? Dan zijn de annuleringskosten €50,-. Gemaakte kosten worden met reeds betaalde gelden verrekend. Reeds betaalde gelden geven we niet terug wanneer jij zelf de reis annuleert. Wacht daarom totdat wij de reis annuleren.

Krijg ik mijn geld terug als Open Doors de reis annuleert?

Als wij de reis annuleren, krijg je de volledige reissom van ons terug. Dit geldt ook als wij de reis verplaatsen en je niet mee kan op de nieuwe data. Je mag er ook voor kiezen om (een deel van) de reissom als gift aan Open Doors te doneren. Een volledig betaalde reissom kun je ook tot 31 december 2022 bij ons laten staan voor een volgende reis. 

Moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Een virusuitbraak is bij de meeste verzekeraars geen geldige reden om te annuleren. Ben je al besmet, of heb je een andere ziekte, dan is dat mogelijk wel een geldige reden voor je annuleringsverzekering, mits je deze al had afgesloten. Neem contact op met je verzekeraar om te weten wat jouw annuleringsverzekering dekt met betrekking tot het coronavirus.

Kan ik nog wel een reis met Open Doors plannen voor later dit jaar?

We moedigen je zeker aan om – ondanks de onzekere situatie – te overwegen een reis te maken naar de vervolgde kerk. Je kunt je aanmelden voor reizen die vanaf juli 2021 vertrekken. Wees er wel bewust van dat de situatie dusdanig onzeker is, dat we niet kunnen garanderen dat je reis doorgaat. Uiteraard houden we je hiervan zo goed mogelijk op de hoogte.

Informeer ook bij ons naar de Open Doors-reizen die we vanwege veiligheidsredenen niet online kunnen zetten.

Mijn vraag staat er niet bij. Waar kan ik terecht met mijn vraag?

Stel je vraag via ons contactformulier. We zullen je vraag dan zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden.