De piramides van Gizeh zijn een van de zeven wereldwonderen. Ze behoren tot de oudste en beroemdste bouwwerken ooit. Hier waan je je in de tijd van de farao’s. In dit land met zijn rijke historie wonen al eeuwenlang christenen. Zij worden helaas ook al heel lang door de islamitische bevolking gediscrimineerd. En dat lijkt de laatste jaren toe te nemen.

In Egypte behoort zo’n negen procent van de bevolking tot de Koptisch-Orthodoxe Kerk. Toch kunnen veel christenen hun geloof niet helemaal vrij beleven. Ze hebben dagelijks te maken met discriminatie en vervolging door collega’s, de islamitische gemeenschap en radicale moslims.

Hoe ziet de reis naar Egypte eruit?*

Focus: Bidden en ontmoeten
Datum: geannuleerd
Aantal dagen: 9
Kosten: +/- 775 euro excl. vliegticket o.b.v. halfpension
Grootte groep: 15 personen

Christenen in Egypte hebben veel meegemaakt en vragen dan ook dringend om gebed. Tijdens deze reis hoor je hun heftige verhalen, maar ook hun getuigenissen. Wat doet het met je als je onder terreurdreiging leeft? Wat is je reactie als je dochter wordt ontvoerd? Hoe blijf je – ondanks vervolging – toch vertrouwen op Jezus Christus? De Here God keert het kwade ten goede, zo blijkt ook in Egypte. En jij kunt daar getuige van zijn!

Wat zeggen reizigers over deze reis?

“De eenheid en eenvoudigheid van de christenen en de liefde voor de naaste heeft me aan het denken gezet over hoe dat in Nederland werkt en hoe we daaraan kunnen werken.” (Reiziger Aart**, 55 jaar)

“Van de christenen in Egypte heb ik vooral geleerd dat het geloof geen strijd is tegen de vijand, maar een bediening.” (Reiziger Annie**, 52 jaar)

“De reis was erg intensief, maar ook prachtig en boven verwachting. Het heeft bij mijn vertrouwen in God doen groeien. God is goed, ondanks wat er gebeurt in Egypte.” (Reiziger Tamar**, 25 jaar)

* Vanwege de veiligheid kunnen we de exacte reisdata en -plannen niet online delen. Neem voor meer informatie contact met ons op.
** Schuilnaam