In Egypte vind je de piramides van Gizeh: een van de zeven wereldwonderen. Ze behoren tot de oudste en beroemdste bouwwerken ooit. In dit land met zijn rijke historie wonen al eeuwenlang christenen. Zij worden helaas ook al heel lang door de islamitische bevolking gediscrimineerd. En dat neemt de laatste jaren steeds meer toe.

Deze reis in het kort

Vertrekmaand:

september 2023

Aanmelden mogelijk tot:

4 augustus 2023

Aantal dagen:

11 dagen

Minimum aantal reizigers:

4

Maximum aantal reizigers:

15

Leeftijdscategorie:

18 t/m 72 jaar

Dit ga je doen

Deze reis is een mix van ontmoetingen met christenen en cultuur snuiven. Je ontmoet vervolgde christenen die hun verhaal aan je vertellen. Luister naar hen, bid voor hen en wees een bemoediging voor de vervolgde kerk.

Laat je uitdagen, aanscherpen en bemoedigen.

Verblijf

Je verblijft in toeristen- of middenklasse hotels.

 

Deze reis is vol en kan niet meer worden geboekt! Wil je de vervolgde kerk ontmoeten? Bekijk en boek dan één van onze andere reizen.

Reis Egypte
Reis Egypte

Excursies

Hoe mooi is het om naast het ontmoeten van onze broers en zussen, ook hun land te ontdekken. Bezoek verschillende toeristische plekken. Maak bijvoorbeeld een boottochtje over de Nijl, bekijk de bekende grotkerk (Cave Church), en ontdek de pyramides van Gizeh en het Egyptische museum.

Let op! Het programma is altijd onder voorbehoud en we vragen je dan ook hierin flexibel te zijn.

Do’s en don’ts

Met welke gewoontes moet ik in het land rekening houden? Welke kleding kan ik wel en niet dragen? Tijdens de reis dien je je aan een aantal zaken te houden. Welke dat zijn lichten we graag toe tijdens de voorbereidingsavond van de reis.

 

Deze reis is vol en kan niet meer worden geboekt! Wil je de vervolgde kerk ontmoeten? Bekijk en boek dan één van onze andere reizen.

Voorbereiding

Met Livingstone en Open Doors ga je goed voorbereid op reis. Voorafgaand aan de reis word je op ons kantoor uitgenodigd voor een voorbereidingsavond.

Tijdens deze avond ontmoet je de rest van de deelnemers en krijg je alle informatie over het land en het programma.

Omdat we in het land waar je naartoe reist, met kwetsbare doelgroepen werken, zijn we extra zorgvuldig: een VOG-aanvraag bij de Nederlandse overheid is daarom onderdeel van iedere boeking.

Zelf regelen

 Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (deze dient ná vertrek uit Egypte, nog minstens 6 maanden geldig te zijn).
  • Inentingen, check: www.lcr.nl
  • Een visum. Meer informatie hierover ontvang je op de voorbereidingsavond.

“Ondanks de discriminatie en vervolging, steken Egyptische christenen hun geloof niet onder stoelen of banken. Dat maakte indruk op mij!”

Reiziger Mark

Kosten

Voor €1.900,- reis jij met ons mee naar Egypte. De prijs is inclusief vliegticket, hotelovernachtingen, ontbijt en diner. Exclusief drankjes, lunch en fooien (10-15 euro per dag).

Vragen?

Heb je vragen over deze reis, bekijk dan de veelgestelde vragen over reizen met Open Doors. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via reizen@opendoors.nl.