Hoe gaan jouw leeftijdsgenoten om met de dreiging vanuit de radicale islam en de druk vanuit hun familie om terug te keren naar de islam? Hoe houden zij vast aan hun geloof in de Here Jezus? Je hoort het van de jongeren die we tijdens deze reis ontmoeten. Zij vertellen open over de uitdagingen waar zij mee te maken hebben.

Deze reis in het kort

Vertrekmaand:

juli 2023

Aanmelden mogelijk tot:

26 mei 2023

Aantal dagen:

10 dagen

Minimum aantal reizigers:

4

Maximum aantal reizigers:

8

Leeftijdscategorie:

18 t/m 27 jaar

Dit ga je doen

Ontmoet Egyptische leeftijdgenoten en luister naar hun boeiende verhalen. Sta naast elkaar en deel met elkaar over jullie leven. Zet jouw kwaliteiten en talenten in om deze jongeren te helpen, bijvoorbeeld door creatief bezig te zijn. Bid voor hen, bemoedig hen en word zelf bemoedigd.

Verblijf

Je verblijft in toeristen- of middenklasse hotels.

 

Deze reis is vol en kan niet meer worden geboekt! Wil je de vervolgde kerk ontmoeten? Bekijk en boek dan één van onze andere reizen.

Jongerenreis Egypte 2023

Excursies

Piramiden, sfinxen, kameel rijden, en varen op de rivier de Nijl. Je ziet en beleeft het allemaal tijdens deze toffe reis. Je bezoekt de Rotskerk, waar kerkleiders samenkomen om te bidden voor hun land. De oude binnenstad van Caïro slaan we natuurlijk niet over, net als een bezoekje aan de lokale markt (souk) om wat leuke souvenirs te scoren.

Let op! Het programma is altijd onder voorbehoud en we vragen je dan ook hierin flexibel te zijn.

Do’s en don’ts

Met welke gewoontes moet ik in het land rekening houden? Welke kleding kan ik wel en niet dragen? Tijdens de reis dien je je aan een aantal zaken te houden. Welke dat zijn lichten we graag toe tijdens de voorbereidingsavond van de reis.

 

Deze reis is vol en kan niet meer worden geboekt! Wil je de vervolgde kerk ontmoeten? Bekijk en boek dan één van onze andere reizen.

Voorbereiding

Met Livingstone en Open Doors ga je goed voorbereid op reis. Voorafgaand aan de reis word je op ons kantoor uitgenodigd voor een voorbereidingsavond.

Tijdens deze avond ontmoet je de rest van de deelnemers en krijg je alle informatie over het land en het programma.

Omdat we in het land waar je naartoe reist, met kwetsbare doelgroepen werken, zijn we extra zorgvuldig: een VOG-aanvraag bij de Nederlandse overheid is daarom onderdeel van iedere boeking.

Zelf regelen

 Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (deze dient ná vertrek uit Egypte, nog minstens 6 maanden geldig te zijn).
  • Inentingen, check: www.lcr.nl
  • Een visum. Meer informatie hierover ontvang je op de voorbereidingsavond.

“Ik zie er erg naar uit om de reizigers te ontmoeten. We gaan vertellen over de wonderen die de Here God doet, maar ook over de uitdagingen waar we elke dag mee te maken hebben.”

– Een lokale christen

Kosten

Voor €1.575,- reis jij met ons mee naar Egypte. De prijs is inclusief vliegticket, hotelovernachtingen, ontbijt en diner. Exclusief drankjes, lunch en fooien (10-15 euro per dag). 

De kosten voor deze reis kun je bij elkaar te sparen met behulp van crowdfunding. Vertel je omgeving waarom het zo belangrijk is te reizen naar de vervolgde kerk en vraag hen mee te betalen voor jouw reiskosten. Wacht (in verband met de veiligheid) op de instructies hierover die na jouw aanmelding volgen.

Vragen?

Heb je vragen over deze reis, bekijk dan de veelgestelde vragen over reizen met Open Doors. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via reizen@opendoors.nl.