In Jordanië worden christenen met een moslimachtergrond het zwaarst vervolgd. Deze vervolging gebeurt meestal door hun familie en gemeenschap; hun naaste omgeving verzet zich hevig tegen bekering naar een andere religie. Bekeerlingen worden daarom mishandeld, gearresteerd of zelfs gedood. Daarom houden ze hun geloof geheim en ontmoeten ze elkaar in het geheim.

Deze reis in het kort

Vertrekmaand:

augustus 2023

Aanmelden mogelijk tot:

26 juli 2023

Aantal dagen:

10 dagen

Minimum aantal reizigers:

4

Maximum aantal reizigers:

10

Leeftijdscategorie:

18 t/m 27 jaar

Dit ga je doen

Ontmoet leeftijdgenoten en luister naar hun boeiende verhalen. Sta naast elkaar en deel met elkaar over jullie leven. Zet jouw kwaliteiten en talenten in om deze jongeren te helpen, bijvoorbeeld door praktische hulp te geven. Bid voor hen, bemoedig hen en word zelf bemoedigd.

Verblijf

Je verblijft in toeristen- of middenklasse hotels.

 

Deze reis is vol en kan niet meer worden geboekt! Wil je de vervolgde kerk ontmoeten? Bekijk en boek dan één van onze andere reizen.

Jongerenreis Jordanië 2023
Jongerenreis Jordanië 2023

Excursies

Hoe mooi is het om, naast het ontmoeten van onze geestelijke broers en zussen, ook hun land te ontdekken! Denk hierbij aan een tour met een lokale gids en de verkenning van de souk (een Arabische markt).

Let op! Het programma is altijd onder voorbehoud en we vragen je dan ook hierin flexibel te zijn.

Do’s en don’ts

Met welke gewoontes moet ik in het land rekening houden? Welke kleding kan ik wel en niet dragen? Tijdens de reis dien je je aan een aantal zaken te houden. Welke dat zijn lichten we graag toe tijdens de voorbereidingsavond van de reis.

 

Deze reis is vol en kan niet meer worden geboekt! Wil je de vervolgde kerk ontmoeten? Bekijk en boek dan één van onze andere reizen.

Voorbereiding

Met Livingstone en Open Doors ga je goed voorbereid op reis. Voorafgaand aan de reis word je op ons kantoor uitgenodigd voor een voorbereidingsavond.

Tijdens deze avond ontmoet je de rest van de deelnemers en krijg je alle informatie over het land en het programma.

Omdat we in het land waar je naartoe reist, met kwetsbare doelgroepen werken, zijn we extra zorgvuldig: een VOG-aanvraag bij de Nederlandse overheid is daarom onderdeel van iedere boeking.

Zelf regelen

 Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (deze dient bij aankomst in in Jordanië, nog minstens 6 maanden geldig te zijn).
  • Inentingen, check: www.lcr.nl
  • Een visum. Dit kan geregeld worden bij aankomst in het land. Meer informatie hierover ontvang je op de voorbereidingsavond.

Kosten

Voor €1.950,- reis jij met ons mee naar Jordanië. De prijs is inclusief vliegticket, hotelovernachtingen, ontbijt en diner. Exclusief drankjes, lunch en fooien (10-15 euro per dag). 

De kosten voor deze reis kun je bij elkaar te sparen met behulp van crowdfunding. Vertel je omgeving waarom het zo belangrijk is te reizen naar de vervolgde kerk en vraag hen mee te betalen voor jouw reiskosten. Wacht (in verband met de veiligheid) op de instructies hierover die na jouw aanmelding volgen.

Vragen?

Heb je vragen over deze reis, bekijk dan de veelgestelde vragen over reizen met Open Doors. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via reizen@opendoors.nl.