Land van de vier middeleeuwse Koningsteden, de eeuwenoude leer- en tapijtindustrie en het immense Hooggebergte. Ook op de kleurrijke bazaars kom je ogen tekort, ze vormen een groot contrast met de afgelegen bergdorpjes. Er zijn christenen die ondanks de gevaren en politieverhoren langs deze dorpjes gaan om te vertellen over de Here Jezus en christenen te bemoedigen.

Deze reis in het kort

Vertrekdatum:
dinsdag 26 juli 2022

Aantal dagen:
10 dagen

Aanmelden mogelijk tot:
dinsdag 14 juni 2022

Minimum aantal reizigers:
5

Maximum aantal reizigers:
13

Leeftijdscategorie:
18 t/m 25 jaar

Dit ga je doen

Tijdens deze reis ontmoet je geloofsgenoten in hun eigen omgeving. Luister naar hun getuigenissen en bid voor hen. Leer de beginselen van de Arabische taal en overnacht in het Hooggebergte bij een berbergezin. Zij leven al van oudsher in het land. Leer van hen traditioneel brood bakken, tapijt weven of ga met een herder op stap. Maak een dag uit het dagelijks leven met hen mee.

Veel mensen uit het land die in Nederland wonen zijn Berbers, dus dat geeft je een goed aanknopingspunt voor een gesprek na afloop van je reis! Je leert wat het betekent om als christenen, hoe verschillend we ook zijn, samen één Lichaam van Christus te vormen.

Verblijf

Je verblijft in toeristen- of middenklasse hotels.

 

Boek deze reis
De knop opent de website van Livingstone (in een nieuwe tab), onze partner die verantwoordelijk is voor het boekingsproces.

Jongerenreis Noord-Afrika locals
Jongerenreis Noord-Afrika woestijnstad

Excursies

Hoe mooi is het om naast het ontmoeten van onze broers en zussen, ook hun land te ontdekken. Bezoek een aantal toeristische plekken, waarbij je kunt denken aan een prachtige stad in het westen, aan de voet van het Hooggebergte, de vallei met de duizend kasba’s en de indrukwekkende Todra kloof.

Het programma is altijd onder voorbehoud en we vragen je dan ook hierin flexibel te zijn.

Do’s en don’ts

Met welke gewoontes moet ik in het land rekening houden? Welke kleding kan ik wel en niet dragen? Tijdens de reis dien je je aan een aantal zaken te houden. Welke dat zijn lichten we graag toe tijdens de voorbereidingsavond van de reis.

 

Boek deze reis
De knop opent de website van Livingstone (in een nieuwe tab), onze partner die verantwoordelijk is voor het boekingsproces.

Voorbereiding

Met Livingstone en Open Doors ga je goed voorbereid op reis. Voorafgaand aan de reis word je op ons kantoor uitgenodigd voor een voorbereidingsavond.

Tijdens deze avond ontmoet je de rest van de deelnemers en krijg je alle informatie over het land en het programma.

Zelf regelen

 Voor deze reis heb je nodig:

  • Een geldig paspoort (deze dient nog 6 maand geldig te zijn na vertrek uit Noord-Afrika)
  • Inentingen, check: www.lcr.nl
  • Een visum. Meer informatie hierover ontvang je op de voorbereidingsavond.

Kosten

Je reis kost 1.740 euro. Dit is inclusief vliegticket, alle hotelovernachtingen, ontbijt, diner, vervoer en entrees. Exclusief drankjes, lunch en fooi á 10 tot 15 euro per dag.

Je kunt de kosten van je reis bij elkaar sparen met behulp van crowdfunding. Vraag je familie, vrienden of mensen uit jouw kerk of ze jou en jouw reis naar de vervolgde kerk willen steunen. Na aanmelding ontvang je van ons de spelregels.

Vragen?

Heb je vragen over deze reis, bekijk dan de veelgestelde vragen over reizen met Open Doors. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via reizen@opendoors.nl.