Update: Helaas is deze reis vanwege de coronacrisis geannuleerd. Wil je meer weten over reizen met Open Doors en de coronacrisis? We beantwoorden er zes vragen over.

Marokko, land van de vier middeleeuwse Koningssteden, eeuwenoude leer- en tapijtindustrie en het immense Atlasgebergte. Toeristen die het land bezoeken, worden gastvrij ontvangen door de lokale bevolking. Op de kleurrijke bazaars kom je ogen tekort, een groot contrast met de kleine afgelegen bergdorpjes.

In Marokko wordt de islam als staatsgodsdienst gezien. Een Marokkaan hoort trouw te zijn aan de islam, de koning en het land. Bekering tot het christendom is officieel niet strafbaar, maar moslims die zich bekeren tot het christendom, kunnen rekenen op tegenwerking en bedreigingen.

Hoe ziet de reis naar Marokko eruit?*

Focus: Bidden en ontmoeten 
Aantal dagen: 10
Kosten: +/- 750 euro excl. vliegticket o.b.v. halfpension
Datum: Geannuleerd vanwege corona
Grootte groep: 16 personen

Mogelijke programmaonderdelen*:

  • ontmoet de plaatselijke bevolking van het kleurrijke Marokko;
  • praat met en bemoedig christenen die bijna nooit medechristenen zien;
  • bid voor Marokko en haar inwoners terwijl je door het land reist.

Wat zeggen onze reizigers over deze reis?

“De reis heeft me ervan bewust gemaakt hoe het is om er als christen alleen voor te staan. Maar ook hoe God werkt in uitzichtloze situaties.” (Reiziger Femke**)

“Mooie reis waarin de diverse bezoekjes met onze broeders en zusters de ‘hoogtepunten’ waren. Daarnaast is Marokko prachtig om te zien qua natuur, bijzondere plekken en mooie steden. Het was mooi dat in deze reis diverse programma onderdelen waren waarbij hier aandacht aan besteed werd.” (Reiziger Pieter**, 44 jaar)

“Veel contacten met geheime gelovigen. Ook fijn dat we op zondag als groep naar de internationale kerk konden en dat wij op zondag geen reisprogramma hadden omdat we twee nachten in de stad verbleven.” (Reiziger Johan**, 65 jaar)

* Vanwege de veiligheid kunnen we de exacte reisdata en -plannen niet online delen. Neem voor meer informatie contact met ons op.
** Schuilnaam