In het land van de taco’s, tequila en mariachi gaan tradities hand in hand met het moderne leven. Bij Mexico je misschien niet zo snel aan vervolging. Toch is het de realiteit voor veel Mexicaanse christenen.

In Mexico komt vervolging in verschillende vormen voor. Gelovigen uit inheemse stammen worden door hun gemeenschap vervolgd omdat ze niet meer mee willen doen met heidense gebruiken. In sommige dorpen dwingen katholieke leiders christenen om een document te ondertekenen waarin ze hun geloof afzweren. In weer andere gebieden maken drugsbendes de dienst uit, zij onderdrukken hen die verslaafden willen helpen.

Hoe ziet de reis naar Mexico eruit?*

Focus: Bidden en ontmoeten
Aantal dagen: 11
Kosten: +/- 900 euro excl. vliegticket o.b.v. halfpension
Datum: September 2021
Grootte groep: 12 personen
Vereisten: Goede beheersing Engelse of Spaanse taal

Mogelijke programmaonderdelen*:

  • Reis naar diverse regio’s in Mexico waar verschillende vormen van vervolging plaatsvinden;
  • ontmoet vervolgde christenen, luister naar hun verhalen en bid met hen;
  • bezoek een Maya-tempel;
  • ontdek hoe een jungle er uit ziet;
  • bezoek de veelkleurige metropool Mexico City.

Wat zeggen onze reizigers over deze reis?

“De reis heeft mij doen beseffen hoe goed we het hebben, daardoor is mijn gebedsleven sterker geworden.” (Reiziger Emilia**, 32 jaar)

“De reis naar Mexico heeft me laten beseffen, dat vervolging uit onverwachte hoek kan komen. Christenvervolging is realiteit, niet iets dat enkel heeft plaatsgevonden in de tijd van Handelingen.  Het laat je opnieuw beseffen dat het een onderdeel is van het christen zijn.” (Reiziger Janneke**, 56 jaar)

“Het verhaal van pastor Alberto** heeft me in het bijzonder geraakt. Vanwege georganiseerde misdaad had hij uit zijn dorp moeten vluchten. Nu bezocht hij de gemeente ’s nachts in het geheim. Hij was nog maar een week in contact met Open Doors en het was heel duidelijk te zien hoe zwaar hij het had. Toch stopte hij niet met het bezoeken van de gemeente, omdat hij zag hoe erg de gemeente het nodig had om bemoedigd te worden. Toen ik later in gebrekkig Spaans een gesprekje met hem voerde, vertelde hij me dat hij zo blij was om bij ons te zijn, omdat hij nu wist dat hij niet alleen was en in onze komst ook een verhoring van zijn gebed zag.” (Reiziger Ruth**, 24 jaar)

* Vanwege de veiligheid kunnen we de exacte reisdata en -plannen niet online delen. Neem voor meer informatie contact met ons op.
** Schuilnaam