Sri Lanka wordt ook wel de Parel van de Indische Oceaan genoemd. Je vindt er ongerepte stranden, ruige berglandschappen en een vriendelijke bevolking. Helaas neemt het geweld tegen christenen toe. In 2019 werd de kerk opgeschrikt door aanslagen op verschillende kerken. Meer dan 250 christenen kwamen hierbij om.

Christenen in Sri Lanka hebben veel meegemaakt en staan onder grote druk van hun omgeving. De druk neemt vooral toe op christenen met een boeddhistische, islamitische of hindoeïstische achtergrond. Deze christenen worden behandeld als tweederangsburgers.

Hoe ziet de reis naar Sri Lanka eruit?*

Focus: Bidden en ontmoeten
Datum: geannuleerd
Aantal dagen: 9
Kosten: +/- 750 euro excl. vliegticket o.b.v. halfpension
Grootte groep: 8 personen

Mogelijke programmaonderdelen:*

  • Ontmoet gelovigen met een boeddhistische achtergrond en bid met hen;
  • bezoek een van de kerken waar in Pasen 2019 een aanslag plaatsvond;
  • bezoek de tempel Kataragama;
  • reis naar gebieden waar minder dan een procent van de bevolking christen is.

Wat zeggen reizigers over deze reis?

“We hebben veel kunnen bidden, persoonlijke gesprekken in de groep gehad en met de mensen in het land kunnen spreken. De ontmoetingen met de voorgangers en het samen met hen bidden voor de vervolgde kerk vond ik het absolute hoogte punt van deze reis.” (Reiziger Hans, 49 jaar)

“De reis naar Sri Lanka geeft een eerlijk beeld hoe het is om als christen in een niet christelijke omgeving te leven. Ik heb veel geleerd van de werkers daar hoe ze werken en leven, maar bovenal Christus bekend maken. Om met hun op te trekken, maakte de reis speciaal!” (Reiziger Sander, 51 jaar)

“Tijdens de reis door dit prachtige land hebben we geleerd om samen met de christenen
gericht te bidden op de vele duistere plaatsen, opdat het evangelie daar verder zal doorbreken. Het was prachtig om te zien hoe blij en bemoedigd ze waren!” (Reizigers Joop en Karin, 69 jaar)

* Vanwege de veiligheid kunnen we de exacte reisdata en -plannen niet online delen. Neem voor meer informatie contact met ons op.


** Schuilnaam