Ga mee op virtuele reis naar Colombia!

Het Amazoneregenwoud. Paradijselijke Caribische stranden. Het indrukwekkende Andesgebergte. Colombia herbergt meer dan 80 inheemse stammen, rond de 1900 verschillende vogelsoorten en de hoogste palmbomen ter wereld.

Colombia is een schitterend land! Maar ook een land waar christenen vervolgd worden. Colombia steeg dit jaar maar liefst acht plaatsen op de Ranglijst Christenvervolging, naar plek 22.

Hoe komt dit? Welke rol spelen de diverse guerrillagroeperingen die actief zijn in Colombia hierin? En hoe kun jij bidden voor vervolgde christenen in dit land? Ontdek het op maandag 17 april tijdens onze virtuele reis naar Colombia!

Tijdens de reis hoor je verhalen van vervolgde christenen en krijg je een inkijkje in hun leven. Je hoort interessante weetjes over Colombia, proeft iets van de kleurrijke cultuur en hoort een inspirerende overdenking. Natuurlijk is er ook ruimte voor gebed.

De virtuele reis is te bekijken via een livestream die op 17 april uitgezonden wordt. De livestream begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Om je voor te bereiden op de reis ontvang je in de weken voor vertrek enkele e-mails van ons. Daarin vertellen we alvast meer over Colombia en de vervolgde kerk in dit land. Tijdens de livestream heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze medewerkers.

Veelgestelde vragen over virtuele reizen

 • 1. Hoe moet ik mij voorbereiden op deze reis?

  Bereid je biddend voor. Onze reizen, ook de virtuele reizen, zijn anders dan een ‘normale’ reis. We gaan namelijk in de eerste plaats om vervolgde christenen te bemoedigen. Je bent dus geen toerist die op stap gaat, maar een christen die zijn of haar familie bezoekt.

  In de e-mails die je in de weken voor de reis ontvangt, vind je informatie over het land en de situatie van de vervolgde kerk. Lees deze informatie goed door, deze helpt om alvast een goed beeld te krijgen van de situatie van de vervolgde christenen waarover je gaat horen.

 • 2. Kan ik deze reis met mijn gezin maken?

  Het reisprogramma is gericht op volwassenen. Heb je tieners (12 jaar of ouder) die het wel interessant vinden, dan kun je hen laten meekijken. Houd er rekening mee dat de sprekers vaak heftige verhalen vertellen.

 • 3. Mag ik anderen vertellen dat ik meega op deze virtuele reis?

  In tegenstelling tot onze ‘gewone’ reizen mag je vrienden en familie vertellen dat je meegaat op deze virtuele reis. Sterker nog, misschien maak je hen wel zo enthousiast dat ook zij zich opgeven. Hoe meer mensen meereizen, hoe meer aandacht en gebed voor de vervolgde kerk!

 • 4. Moet ik Engels kunnen spreken of begrijpen om mee te gaan met deze reis?

  Nee, dat hoeft niet. De reisleiders spreken Nederlands en de verhalen van de buitenlandse sprekers zijn ondertiteld. Je kunt dus prima mee op deze reis als je geen Engels spreekt.

 • 5. Zien we tijdens de virtuele reis ook echt vervolgde christenen?

  Zeker! Tijdens de reis luister en kijk je naar verschillende verhalen van vervolgde christenen. Ze vertellen over hun leven en de uitdagingen waar ze als christen mee te maken hebben.

 • 6. Kan ik vragen stellen tijdens de reis?

  Ja, dat kan, maar alleen op het moment dat de reis live wordt uitgezonden, dus op 17 april vanaf 19.30 uur. Je kunt je vragen stellen via de livechat-functie op YouTube. Log hiervoor in op je YouTube-account. Onze medewerkers zitten klaar om je vragen te beantwoorden!

  Heb je na de reis nog vragen, of heb je geen YouTube-account? Neem gerust contact met ons op , wij helpen je graag!