Ga mee op virtuele reis naar het land van aartsvader Abraham

Reis je mee naar Irak? Op maandag 20 en dinsdag 21 september organiseren we een virtuele reis. In twee avonden nemen reisleiders Simon en Renée je mee op een bijzondere reis langs allerlei plekken in het land. Je ziet en hoort iets over de Iraakse geschiedenis. Je leert interessante feiten over de cultuur van dit mooie land. En we staan stil bij de schrijnende verhalen van vervolgde broers en zussen. Beide avonden starten om 19.30 uur en zijn rond 21.00 uur afgelopen.

LET OP: de aanmeldingen voor deze reis zijn gesloten.

Ontmoet de vervolgde kerk in Irak

Natuurlijk ontmoeten we op beide avonden ook Irakese christenen. Ze vertellen over hun eigen leven en de situatie van christenen in Irak. We horen met welke uitdagingen zij te maken hebben, maar ook hoe plaatselijke kerken als Center of Hope perspectief bieden voor hun omgeving. Als je na twee dagen weer landt in Nederland, heb je een hoop gezien, gehoord en ontdekt over Irak en de vervolgde kerk.

Veelgestelde vragen over virtuele reis Irak

 • Gaan we tijdens de virtuele reis ook echt mensen uit Irak zien?

  Zeker! Tijdens de reis luister en kijk je naar verschillende verhalen van Irakese christenen. Ze vertellen over hun leven in Irak en over de vervolgde kerk. Na deze reis heb je een heleboel geleerd en ontdekt over de situatie van de vervolgde kerk in Irak.

 • Hoe moet ik mij voorbereiden op deze reis?

  Bereid je biddend voor. Onze reizen, ook de virtuele reizen, zijn anders dan een ‘normale’ reis. We gaan namelijk in de eerste plaats om vervolgde christenen te bemoedigen. Je bent dus geen toerist die op stap gaat, maar een christen die zijn of haar familie bezoekt. In de e-mails die je in de komende weken ontvangt, vind je al meer informatie over het land en de situatie van de vervolgde kerk.

  In tegenstelling tot onze ‘gewone’ reizen mag je vrienden en familie wel vertellen dat je meegaat op deze virtuele reis. Sterker nog, misschien maak je hen wel zo enthousiast dat ook zij zich opgeven. Hoe meer mensen meereizen, hoe meer aandacht en gebed voor de vervolgde kerk!

 • Ik kan een van de twee avonden niet. Kan ik mij nu wel aanmelden?

  Ja, dat kan zeker. Je krijgt vóór de eerste reisavond een e-mail met daarin de links naar de livestreams van zowel de eerste als de tweede avond.

 • Kan ik deze reis met mijn gezin maken?

  Het reisprogramma is gericht op volwassenen. Heb je tieners (12 jaar of ouder) die het wel interessant vinden, dan kun je hen laten meekijken. Houd er rekening mee dat de sprekers dingen kunnen vertellen die best heftig zijn om te horen.

 • Moet ik Engels kunnen spreken of begrijpen om mee te gaan met deze reis?

  Nee, dat hoeft niet. De reisleiders spreken Nederlands en de verhalen van de buitenlandse sprekers krijgen ondertiteling. Je kunt dus prima mee op deze reis als je geen Engels spreekt.