Ga mee op virtuele reis naar Nigeria

Op maandag 13 en dinsdag 14 december organiseren we weer een virtuele reis. Deze keer gaan we naar Nigeria.

Reisleiders Simon en Wimco nemen je mee op een bijzondere reis door het land. Tijdens de livestreams horen we de verhalen van vervolgde christenen en krijgen we een inkijkje in hun leven.

Nigeria staat op plek 9 van de Ranglijst Christenvervolging. Dat betekent dat de vervolging die christenen ervaren zeer zwaar is. Christenen in het noorden en midden van Nigeria hebben veel te lijden van geweld van radicale moslimgroeperingen en militante Fulani-herders. We staan stil bij hun bijzondere getuigenissen: we horen over geweld en ontvoeringen, maar ook over geloof dat standhoudt, troost en kracht geeft, in de moeilijkste omstandigheden.

Tijdens de reis leer je verder interessante weetjes over Nigeria, proef je iets van de cultuur en hoor je een mooie overdenking van een van onze veldwerkers. Dit alles met een passende muzikale omlijsting door Marcel Zimmer.

Aanmelden voor deze reis kan tot en met zaterdag 11 december 16.30 uur. Daarna wordt de aanmelding gesloten. Beide livestreams beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur.


Veelgestelde vragen over virtuele reis Nigeria

 • Hoe moet ik mij voorbereiden op deze reis?

  Bereid je biddend voor. Onze reizen, ook de virtuele reizen, zijn anders dan een ‘normale’ reis. We gaan namelijk in de eerste plaats om vervolgde christenen te bemoedigen. Je bent dus geen toerist die op stap gaat, maar een christen die zijn of haar familie bezoekt. In de e-mails die je in de komende weken ontvangt, vind je al meer informatie over het land en de situatie van de vervolgde kerk.

  In tegenstelling tot onze ‘gewone’ reizen mag je vrienden en familie wel vertellen dat je meegaat op deze virtuele reis. Sterker nog, misschien maak je hen wel zo enthousiast dat ook zij zich opgeven. Hoe meer mensen meereizen, hoe meer aandacht en gebed voor de vervolgde kerk!

 • Ik kan een van de twee avonden niet. Kan ik mij nu wel aanmelden?

  Ja, dat kan zeker. Je krijgt vóór de eerste reisavond een e-mail met daarin de links naar de livestreams van zowel de eerste als de tweede avond.

 • Kan ik deze reis met mijn gezin maken?

  Het reisprogramma is gericht op volwassenen. Heb je tieners (12 jaar of ouder) die het wel interessant vinden, dan kun je hen laten meekijken. Houd er rekening mee dat de sprekers dingen kunnen vertellen die best heftig zijn om te horen.

 • Moet ik Engels kunnen spreken of begrijpen om mee te gaan met deze reis?

  Nee, dat hoeft niet. De reisleiders spreken Nederlands en de verhalen van de buitenlandse sprekers krijgen ondertiteling. Je kunt dus prima mee op deze reis als je geen Engels spreekt.