Ga mee op virtuele reis naar Qatar!

Qatar, het land van parelvissers en oliebaronnen. Het land waar in 2022 het wereldkampioenschap voetbal gehouden wordt. Maar ook het land dat op plek 18 staat van de Ranglijst Christenvervolging. Dat betekent dat vervolging er zeer zwaar is.

Wat gebeurt er allemaal in Qatar? En wat kan jij betekenen voor christenen op het Arabisch schiereiland?

Ontdek het op maandag 12 december tijdens onze virtuele reis naar Qatar!

Tijdens de reis hoor je verhalen van vervolgde christenen en krijg je een inkijkje in hun leven. Je hoort interessante weetjes over Qatar, proeft iets van de cultuur en hoort een inspirerende overdenking.
Natuurlijk is er ook ruimte voor gebed.

De virtuele reis is te bekijken via een livestream die op 12 december uitgezonden wordt. De livestream begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Om je voor te bereiden op de reis ontvang je in de weken voor vertrek enkele e-mails van ons. Daarin vertellen we alvast meer over Qatar en vervolgde christenen in de regio. Tijdens de livestream heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze medewerkers.

Veelgestelde vragen over virtuele reizen

 • Hoe moet ik mij voorbereiden op deze reis?

  Bereid je biddend voor. Onze reizen, ook de virtuele reizen, zijn anders dan een ‘normale’ reis. We gaan namelijk in de eerste plaats om vervolgde christenen te bemoedigen. Je bent dus geen toerist die op stap gaat, maar een christen die zijn of haar familie bezoekt.

  In de e-mails die je in de weken voor de reis ontvangt, vind je informatie over het land en de situatie van de vervolgde kerk. Lees deze informatie goed door, deze helpt om alvast een goed beeld te krijgen van de situatie van de vervolgde christenen waarover je gaat horen.

 • Hoe staat Open Doors tegenover het WK voetbal?

  Open Doors ziet het WK voetbal als een goede gelegenheid om aandacht te vragen voor de vrijheid van godsdienst in Qatar. Momenteel ervaren christenen veel beperkingen als het gaat om het uitleven van hun geloof. Wij vragen je daarom om gebed om zegen op onze pleitbezorging voor de kerk in Qatar.

  Qatarese christenen mogen niet evangeliseren. Wij vragen daarom ook om gebed voor de vele buitenlandse christenen die het land zullen bezoeken tijdens het WK: dat zij in hun handel en wandel getuigen van de Here Jezus mogen zijn.

 • Kan ik deze reis met mijn gezin maken?

  Het reisprogramma is gericht op volwassenen. Heb je tieners (12 jaar of ouder) die het wel interessant vinden, dan kun je hen laten meekijken. Houd er rekening mee dat de sprekers vaak heftige verhalen vertellen.

 • Mag ik anderen vertellen dat ik meega op deze virtuele reis?

  In tegenstelling tot onze ‘gewone’ reizen mag je vrienden en familie vertellen dat je meegaat op deze virtuele reis. Sterker nog, misschien maak je hen wel zo enthousiast dat ook zij zich opgeven. Hoe meer mensen meereizen, hoe meer aandacht en gebed voor de vervolgde kerk!

 • Moet ik Engels kunnen spreken of begrijpen om mee te gaan met deze reis?

  Nee, dat hoeft niet. De reisleiders spreken Nederlands en de verhalen van de buitenlandse sprekers zijn ondertiteld. Je kunt dus prima mee op deze reis als je geen Engels spreekt.

 • Zien we tijdens de virtuele reis ook echt vervolgde christenen?

  Zeker! Tijdens de reis luister en kijk je naar verschillende verhalen van vervolgde christenen. Ze vertellen over hun leven en de uitdagingen waar ze als christen mee te maken hebben.