‘Op deze plek brengen we vervolgde christenen dichtbij’

“Onze missie draagt de naam ‘Open Doors’ omdat we geloven dat elke deur open is, op elk moment, op elke plek: om Jezus Christus bekend te maken”, zo sprak broeder Anne van der Bijl. In het verleden was het niet mogelijk om de deuren van ons kantoor zo maar open te doen. Maar inmiddels is ons werk zodanig veranderd, dat we wel in staat zijn om bezoekers te ontvangen. Na de verbouwing die een jaar zal duren, gaan onze deuren daarom letterlijk open.

Verleden, heden en toekomst

In de oude garage komt een bezoekerscentrum voor iedereen die zich wil laten inspireren door de verhalen van Anne van der Bijl en andere pioniers van Open Doors. “Op deze plek brengen we vervolgde christenen dichtbij”, zegt Peter. Hij werkt al tientallen jaren bij Open Doors.

“Open Doors begon in 1955 als eenmansmissie en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie. De Here God heeft veel gedaan in het verleden en doet dat nog steeds. Er zijn zo veel verhalen die verteld moeten worden. Het bezoekerscentrum vertelt het verhaal van de vervolgde kerk van het verleden en het heden. Hoe gevaarlijk was het om Bijbels te smokkelen naar Oost- Europa? Op welke manier beleven Noord-Koreanen hun geloof? Zo worden we aangespoord om ook voor de toekomst alles van God te blijven verwachten en vastbesloten en trouw ons werk voor de vervolgde kerk voort te zetten”.