Antwoord op jouw vragen over de verbouwing

 • 1. Waarom gaat Open Doors verbouwen?

  In de afgelopen vijftig jaar is het werk van Open Doors gegroeid en veranderd. Ons gebouw pasten we steeds een beetje aan. Nu zijn de grenzen van het gebouw bereikt: het wordt te klein en de lange gangen met de kleine kantoortjes zijn niet meer functioneel. Daarbij komen lekkages en andere ongemakken steeds vaker voor. Bovendien moet er asbest worden verwijderd. Tijd om te verbouwen!

 • 2. Wat verandert er door de verbouwing?

  De indeling verandert: er komen er bijvoorbeeld minder gangen en meer open ruimtes om in te werken. De inrichting en installaties worden vernieuwd en duurzamer gemaakt, de isolatie wordt verbeterd en vanzelfsprekend verdwijnt de nu nog aanwezige asbest. Zo kunnen we weer vele jaren vooruit. Er komt ook meer ruimte om mensen te kunnen ontvangen: een grote zaal om presentaties te geven en een bezoekerscentrum.

 • 3. Waarom een bezoekerscentrum?

  We willen de verhalen van onze oprichter Anne van der Bijl en de andere pioniers van Open Doors, goed bewaren en verder vertellen. Met als doel om nieuwe generaties te informeren en te inspireren. We willen Gods grote daden uit het verleden en het heden van Open Doors laten zien. Hoe gevaarlijk was het om Bijbels achter het IJzeren Gordijn te brengen? En hoe beleven Noord-Koreanen hun geloof? In het bezoekerscentrum brengen we vervolgde christenen dichtbij.

 • 4. Hoe lang duurt de verbouwing?

  De verbouwing duurt ongeveer een jaar. In de tussentijd – per 1 maart – verhuizen we tijdelijk van Ermelo naar Harderwijk. Via de liveblog kun je de verbouwing volgen.

 • 5. Hoe komt Open Doors aan voldoende geld voor de verbouwing?

  Afgelopen jaren heeft Open Doors met het oog op de dringend benodigde verbouwing al zo’n 900.000 euro opzij gezet. De totale verbouwingskosten inclusief het bezoekerscentrum bedragen ruim 4 miljoen euro. We hebben dus nog behoorlijk wat geld nodig. We willen niet dat onze verbouwing ten koste gaat van het werk voor de vervolgde kerk, dus vragen we onze donateurs om extra hulp.

  In ons magazine deden we al een oproep om te doneren of om op een andere manier te helpen. We kregen al flink wat bedragen binnen en ook bood een aantal bedrijven hulp en materialen aan. Daar zijn we heel blij mee! Nu hebben we alle donateurs – als bijlage bij ons magazine van maart – een machtigingskaart voor de verbouwing gestuurd. Donateurs kunnen zo ‘meebouwen’ door 12 maanden – dus zolang de verbouwing duurt – 12 euro te doneren. Bouw jij ook mee?

 • 6. Kan ik het beste geven voor vervolgde christenen of voor de verbouwing?

  We willen absoluut niet dat de opknapbeurt ten koste gaat van steun aan de vervolgde kerk. Daarom vragen wij je ook om een éxtra donatie. Twijfel je tussen geven voor de nieuwbouw of de vervolgde kerk? Volg dan je hart.

 • 7. Hoe kan ik de verbouwing een handje helpen?

  Het meest eenvoudig is om het online machtigingsformulier op onze website in te vullen. Dat kan ook op papier: vul dan de machtigingskaart in die je in een envelop bij het Open Doors Magazine van maart 2020 hebt ontvangen.

  Draag je liever op een andere manier bij? Laat ons dat dan weten via bouw@opendoors.nl of telefonisch via 0341 – 465 000.

  Bid je u ook met ons mee dat al deze plannen mogen slagen en mogen bijdragen aan onze missie? Dank je wel!