De huidige tijd is voor vervolgde christenen levensgevaarlijk, ook als ze niet ziek worden. Tienduizenden christenen raakten hun inkomen kwijt vanwege de lockdown én worden nog steeds vervolgd. Open Doors wil hen zo goed mogelijk helpen. Help je mee?

“Toen het land werd platgelegd, ontvingen we steeds meer noodkreten”, zegt een Open Doors-veldwerkleider. “Veel christenen verdienen net genoeg om eten te kunnen kopen. Geen inkomen, betekent geen eten. Honger is voor hen een reële bedreiging.”

Buitensluiting

“Van tientallen christenen hoorden we dat ze zelfmoord hadden overwogen. Een aantal nieuwe christenen zijn teruggekeerd naar de islam. Zij hadden voedsel nodig en de lokale gemeenschap wilde hen alleen helpen als ze weer moslim werden. Daarnaast ontvangen we een eindeloze stroom aan berichten van christenen die hongerlijden en geen hulp ontvangen vanwege hun geloof.”

Help mee!

Christenen in landen als India, Bangladesh en Myanmar hebben dringend voedselhulp nodig. Ook steunen we christenen in Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika op allerlei manieren. In een voedselpakket zit bijvoorbeeld: tarwe, rijst, olie, kruiden, peulvruchten, thee, zeep en mondkapjes.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Help christenen die al verdrukt werden deze tijd te overleven! Voor 23 euro steun je een gezin met een voedselpakket waar ze ongeveer een maand van kunnen leven. Of geef een willekeurig bedrag voor de andere vormen van hulp die we bieden. Maak je gift over via het donatieformulier op deze pagina. Hartelijk dank!

* Schuilnaam