De trend van toenemende christenvervolging zet helaas door. Uit de Ranglijst Christenvervolging 2021 blijkt dat het aantal vervolgde christenen in het afgelopen jaar is gegroeid van 260 miljoen naar 309 miljoen. Een huiveringwekkend groot aantal!  

Terwijl dan nog niet eens de landen buiten de ranglijst zijn meegerekend. Want in landen die niet in de top 50 worden vermeld, staan nog eens 33 miljoen christenen aan onderdrukking en discriminatie bloot.

In totaal lijden circa 340 miljoen christenen onder ernstige of extreme geloofsvervolging en achterstelling. 

Noord-Korea voert dit grimmige overzicht al jaren aan. Opmerkelijk genoeg is het aantal christenen in dit gesloten land vermoedelijk groter dan gedacht, naar schatting zo’n 400.000 gelovigen.  

Bekijk hieronder het ingrijpende verhaal van een gevangen christen in een Noord-Koreaanse gevangenis.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Wat doet Open Doors?  

Voor deze zwaar vervolgde christenen blijven wij ons inzetten. Open Doors helpt 90.000 Noord-Koreaanse christenen te overleven door geheime netwerken in China. Met jouw steun en gebed help je christenen op de gevaarlijkste plaatsen ter wereld. Laat jouw geestelijke broers en zussen in Noord-Korea, of waar dan ook, merken dat ze ‘nooit alleen en nooit vergeten’ zijn.

Geef voor de vervolgde kerk in de gevaarlijkste landen

Voor 38 euro draag je bij aan trainingen voor gelovigen in landen met extreme vervolging. 

Met 55 euro ondersteun je veldwerkers die voedselhulp brengen naar christelijke gezinnen die een kille winter en de coronacrisis moeten overleven. 

Met 81 euro wordt een Noord-Koreaanse geloofsvluchteling opgevangen in een ‘safe house’ en ontvangt bemoediging van een Open Doors-medewerker.