Ook dat nog! Christenen die vervolgd worden, krijgen het nog zwaarder door de coronacrisis. Duizenden christenen in Azië en Afrika zijn hun werk kwijtgeraakt door de lockdown. Om hun geloof worden ze soms uitgesloten van hulp. Of zelfs overgeslagen.

In Nigeria bijvoorbeeld moet de jonge weduwe Rose haar kinderen vaak zonder eten naar bed sturen. Haar man is vermoord door een extremistische Fulani-herders, maar de overheid schiet haar niet te hulp. Zo maakt het coronavirus het leven voor haar en andere christenen dubbel zo zwaar.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Voedsel- en winterpakketten

Open Doors staat op de bres voor deze mensen. Alleen al in Azië boden we noodhulp aan ruim 190.000 mensen. Maar het coronavirus is nog lang niet de kop ingedrukt. Daarom blijft jouw hulp hard nodig.

Helpen doe je al door te bidden. Of te doneren voor onze noodhulp aan vervolgde christenen. Met een voedselpakket helpen we gezinnen een maand lang vooruit met maaltijden. Daarnaast delen we winterpakketten uit met dekens, kleding en brandstof zodat gezinnen hun huizen warm kunnen houden. Op die manier blijven we ook de komende tijd naast hen staan.

Help je mee?

PS Dit jaar bestaat Open Doors 65 jaar. Gebruik onze verjaardag ter inspiratie voor een creatieve gift: bijvoorbeeld 6,50 euro per maand of eenmalig 65 euro.