Achteraan de rij bij hulpverlening, gedwongen worden met coronapatiënten te werken: zo worden christenen soms behandeld door gemeenschappen en regeringen in deze coronacrisis. Vervolgde christenen stuurden ons een noodkreet: ‘Kan Open Doors ons helpen?!’

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Hoewel het moeilijker dan ooit is hen te bereiken, doen partners van Open Doors wat ze kunnen om te voorzien in hun behoeften. In India en andere Aziatische landen delen zij voedselpakketten uit aan honderden christenen die hun baan verloren door de crisis. In Afrika krijgen ten minste 15.000 gezinnen hulp via lokale partners van Open Doors.

Voor die steun zijn christelijke minderheden in deze landen zielsdankbaar. “Meer dan eens barstten zij in huilen uit, van blijdschap en dank aan de Here God voor die ondersteuning”, vertelt een Indiase hulpverlener. De Nigeriaanse vrouwen Rose en Abigail – allebei weduwe nadat hun echtgenoten door rebellen waren vermoord – stonden alleen in de zorg voor hun kinderen. De coronacrisis maakte hun situatie nog wanhopiger, tot zij via partners van Open Doors hulp kregen.

Voor € 32,50 kunt u een gezin twee weken lang voorzien van maaltijden, met daarnaast ondersteuning bij huur, hygiëne en basale medische zorg. 

Met uw steun laten we merken dat we om onze geestelijke familieleden geven. Juist nu laten we hen niet in de steek!