De 5-jarige Mohon en zijn zus Bijli (10) uit Bangladesh groeien op in een christelijk gezin. Dat is bijzonder, want het overgrote deel van de mensen uit hun dorp is moslim. Omdat de ouders van Mohon en Bijli de islam vaarwel hebben gezegd, wordt het gezin dagelijks afgewezen en buitengesloten. Bijli merkt het zelfs op school. “Mijn vrienden willen niet met mij spelen”, vertelt ze. “Ze duwen me.”

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Bid voor mij

• Bid om vreugde en vrede voor het gezin van Mohon en Bijli ondanks alle weerstand die hun geloof oproept.
• Bid ook om veiligheid, bescherming en gezondheid.
• Dank dat het gezin in aanraking is gekomen met het evangelie.
• Bid ook om volharding voor het gezin als de realiteit van vervolging hen aanvliegt.
• Mohon en Bijli hebben grote dromen voor de toekomst. Bid om blijvende hoop in hun harten.

Kinderbijbels, Kerstgeschenken en noodopvang voor kinderen als Mohon en Bijli

Meer dan de helft van de wereldwijde kerk bestaat uit jongeren en kinderen. Zij horen er helemaal bij. Ook een kind kan te maken krijgen met vervolging. Zo’n tiener laat je toch niet aan z’n lot over?

Voor kinderen kan het nog lastiger zijn dan volwassenen om voor hun geloof uit te komen. Want wat als je ouders je niet durven te vertellen over de Here Jezus? Of als je gepest wordt op school omdat je uit een christelijk gezin komt? Of dat je vader is vermoord, omdat hij aan anderen het evangelie vertelde? Juist kinderen hebben nodig dat anderen hen helpen te groeien in geloof, vertrouwen en weerbaarheid.

Om die reden geven we aan die kwetsbare groep extra aandacht in de laatste maanden van het jaar. Zoals Jezus Zijn armen sloeg om kinderen en hen liefdevol zegende, zo wil Open Doors dat voorbeeld volgen. Onder meer met het uitdelen van kinderbijbels. Help je mee?

Voor 17 euro ontvangen vijf kinderen in de vervolgde kerk een eigen Bijbel.
Voor 40 euro ontvangt één kind in de vervolgde kerk een Kerstgeschenk.
Voor 160 euro krijgt één kind/tiener in Bangladesh een maand lang onderdak in een opvanghuis.