Gebedsvlog 'Eén kerk, één familie'


Ontmoetingen met andere geheime gelovigen gaan niet door. Je bedrijf moet dicht, maar je familie steunt je niet. De gevolgen van de coronacrisis treffen religieuze minderheidsgroepen, waaronder vervolgde christenen, extra hard.

Sinds vorige week zitten christenen in Noord-Afrikaanse landen als Marokko en Algerije zonder inkomen thuis. De meesten van hen ontvangen sinds hun bekering tot het christendom geen (financiële) steun meer vanuit hun families. De coronacrisis maakt het er voor hen niet makkelijker op: extra zorgen over het betalen van de huur, toegang tot levensmiddelen en eventuele medicatie.

In verbinding. Juist nu.


ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE-KANAAL EN BID MEE!

Boodschappen doen, een kaartje door de deur, kopje thee drinken op 1,5 meter afstand van elkaar: allerlei manieren waarop we familie-en gemeenteleden en buren in deze moeilijke tijd te hulp schieten. Hoe kunnen we er in deze onzekere periode óók voor vervolgde broers en zussen zijn?

“Onze gebeden kunnen komen waar wij niet kunnen komen. Wanneer we bidden zijn er geen grenzen, geen gevangenismuren en geen gesloten deuren”, zei Open Doors-oprichter Anne van der Bijl ooit tijdens een van zijn toespraken. Met die wetenschap in ons achterhoofd, delen we vanaf donderdag 26 maart elke dag een gebedsvlog op ons YouTube-kanaal. Sommigen gaan specifiek over christenen die te maken krijgen met het coronavirus, anderen zijn afkomstig van de Open Doors Gebedskalender. Samen met vervolgde broers en zussen vormen wij één kerk en één familie!

In bovenstaande video legt Open Doors-collega Jefta kort uit wat hij wil bereiken met de gebedsvlog en waarom hij dit samen met jou wil doen.
   
ABONNEER JE OP ONS YOUTUBE-KANAAL EN BID MEE!