Veelgestelde vragen

 • Wanneer en waar is de Open Doors-dag?
  De Open Doors-dag vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2018 in de Jaarbeurs Utrecht (Hal 10-12), Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht.
 • Waarom is de Open Doors-dag niet begin november, zoals elk jaar?
  Dit komt omdat de Jaarbeurs dit jaar door een andere partij bezet is. Daarom zijn we uitgeweken naar 20 oktober.
 • Hoe laat begint en eindigt de Open Doors-dag?
  De Open Doors-dag begint stipt om 10.00 uur. We vragen je dan ook om uiterlijk 9.30 uur bij de ingang te zijn, zodat je genoeg tijd hebt om een plaats te zoeken. De zaal is open vanaf 8.45 uur. Het programma eindigt om 16.00 uur.
 • Wat kan ik verwachten van de Open Doors-dag?
  We vragen sprekers uit de vervolgde kerk om te komen spreken over hun eigen ervaringen en lessen. Tussendoor bidden en zingen we met elkaar. We vieren dat we verbonden zijn door Jezus Christus. In de pauze is er tijd om te lunchen en om verschillende stands en programma’s te bezoeken. Voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 8 zijn er parallel aan het hoofdprogramma eigen kinderprogramma’s.
 • Wat zijn de tijden van de kinderprogramma’s?
  Net als het reguliere programma duurt het programma voor de kinderen van 10.00 tot 16.00 uur. Je kun je kinderen brengen vanaf 9.30 uur. Houd rekening met een wachttijd. Breng je kinderen op tijd weg, zodat je de start van het hoofdprogramma niet mist.
 • Kunnen ouders het kinderprogramma bijwonen?
  Nee, helaas is dat niet mogelijk. Er is een grote groep kinderen en begeleiders in de zaal en daardoor is het niet mogelijk dat er ook ouders bij het kinderprogramma zijn. Wil je toch graag het kinderprogramma meemaken? Dan kun je je aanmelden als vrijwilliger.
 • Hoe zorgt Open Doors voor een veilig en verantwoord kinderprogramma?
  Om het zowel voor ouders als kinderen leuk en veilig te houden, gelden er rondom de kinderprogramma’s duidelijke afspraken:
  • Het programma is niet toegankelijk voor ouders, verzorgers of andere volwassenen, met uitzondering van de kinderwerkers.
  • Elk kind dient het verstrekte polsbandje te dragen met daarop het mobiele telefoonnummer van de ouder of verzorger. 
  • Kinderen worden alleen toegelaten in het kinderprogramma dat overeenkomt met hun basisschoolgroep en dat staat vermeld op hun ticket.
  • Kinderen die de programma’s volgen voor groep 1-3 en 4-6, dienen door ouders of verzorgers weggebracht en opgehaald te worden. De kinderen mogen de programma’s niet op eigen gelegenheid verlaten. Voor kinderen uit groep 7-8 geldt dat ouders en kinderen hierover zelf afspraken maken.
 • Is er vertaling mogelijk?
  Het hele programma wordt vanaf het podium vertaald naar het Nederlands. Voor Engelssprekende en Farsisprekende bezoekers is vertaling naar het Engels/Farsi beschikbaar via een hoofdtelefoon. Deze kun je gratis afhalen bij de informatiebalie in hal 11.
 • Ik ben slechthorend. Is er ringleiding beschikbaar?
  Er is een mobiele ringleiding beschikbaar bij de informatiebalie (hal 11). Je kunt ter plekke aangeven dat je hiervan gebruik wilt maken. Er zijn voldoende sets beschikbaar.
 • Is er catering aanwezig?
  De hele dag zijn er in de Jaarbeurs verschillende horecapunten geopend. Hier kun je koffie, thee, frisdrank, snacks en broodjes kopen.
 • Kan ik pinnen bij de Jaarbeurs?
  Op het terrein van de Jaarbeurs zijn pinautomaten waar je contant geld kunt opnemen. Bij de vaste cateringpunten in de Jaarbeurs en in de Open Doors-boekwinkel kun je alleen met PIN betalen.
 • Wat moet ik doen als ik tijdens de Open Doors-dag iets kwijtraak?
  Ben je tijdens de Open Doors-dag iets kwijtgeraakt? Loop dan naar de informatiebalie in hal 11. Grote kans dat je daar vindt wat je verloren hebt. Alle gevonden voorwerpen die bij de informatiebalie worden ingeleverd, leveren wij na afloop van de dag in bij de Jaarbeurs. Gevonden voorwerpen vind je terug via: https://ilost.co/nl/org/jaarbeurs.
 • Kan ik meehelpen op de Open Doors-dag?
  Ja, heel graag! De Open Doors-dag is alleen mogelijk dankzij de inzet van honderden vrijwilligers. Ontdek wat je kunt doen en meld je aan via het aanmeldformulier. Behalve vrijwilligers op de dag zelf, zijn er ook altijd mensen nodig voor de opbouw (vrijdag) en de afbraak (zaterdag).
 • Is de Open Doors-dag gratis toegankelijk?
  De Open Doors-dag is gratis. Om alles goed te laten verlopen is het wel belangrijk dat je je van tevoren aanmeldt. Je ontvangt voor iedere aangemelde persoon een ticket op naam. Dit is je toegangsbewijs. Op de dag zelf is er een collecte voor het werk onder vervolgde christenen.
 • Hoeveel toegangskaarten kan ik bestellen?
  Je kunt kaartjes bestellen voor jezelf of voor je gezin. Onder een gezin verstaan we één of twee volwassenen en eventuele kinderen. Je kunt tot maximaal vier kaarten voor volwassenen bestellen. Voor de kinderen (groep 1-8) kun je via hetzelfde aanmeldformulier tickets reserveren voor één van de drie kinderprogramma’s. Heb je meer dan twee kaartjes voor volwassenen nodig, dan vragen we je om het aanmeldformulier meerdere keren in te vullen. Je ontvangt de tickets binnen enkele minuten per e-mail.
 • Hebben baby’s en peuters ook een toegangskaart nodig?
  Kinderen in een kinderwagen, buggy, draagzak of die bij je op schoot zitten, hoef je niet aan te melden. Zij hebben geen toegangskaart nodig en kunnen gratis mee naar het hoofdprogramma. Voor kinderen tot vier jaar is geen opvang aanwezig. Als je kind onrustig is, verwachten we dat je zelf rekening houdt met de bezoekers om je heen. 

  Voor kinderen vanaf vier jaar moet je een toegangskaart bestellen, omdat zij kunnen deelnemen aan de kinderprogramma’s. Dit doe je via het aanmeldformulier dat je voor je gezin invult. Neem je je kind(eren) tussen de 4-12 jaar oud mee naar het hoofdprogramma? Dan bestel je een gewoon kaartje voor hen. Let op: het kind kan dan niet meer naar binnen bij de kinderprogramma’s!
 • Hoe reserveer ik toegangskaarten voor mijn kinderen?
  Via het aanmeldformulier kun je zowel voor volwassenen als voor kinderen kaartjes reserveren. Bij de aanmelding van kinderen vragen we aan welk kinderprogramma je kind wil deelnemen. Het kinderprogramma is opgedeeld in verschillende basisschoolgroepen: groep 1-3, 4-6 en 7-8.
 • Krijgen kinderen ook een ticket als toegangsbewijs?
  Ja. Voor alle personen voor wie je een ticket heeft aangevraagd, ontvang je enkele minuten na aanmelding een e-mail op het opgegeven e-mailadres met daarin per persoon een ticket op naam. Je moet deze tickets allemaal printen en mee te nemen naar de Open Doors-dag. Let erop dat de tickets op ware grootte zijn afgedrukt. Dit voorkomt problemen bij het scannen.
 • Moet ik mijn ticket(s) uitprinten?
  Ja. We hebben geen mogelijkheid om de tickets te scannen vanaf een mobiel apparaat zoals een mobiele telefoon of tablet. Hier is voor gekozen om de wachtrijen en daarmee de doorstroom vanaf de ingang zo kort mogelijk te houden. Heb je geen printer, dan meld je je op de dag zelf bij de ingang van hal 10 bij de registratiebalie.
 • Wanneer ontvang ik mijn toegangskaart(en)?
  Je ontvangt je e-ticket(s) enkele minuten na je aanmelding op het opgegeven e-mailadres. Bewaar je ticket goed en print je ticket op ware grootte uit om mee te nemen naar de Open Doors-dag.
 • Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?
  Dit is mogelijk. Direct na je aanmelding krijg je een e-mail van Eventbrite. Dit is de organisatie van wiens registratiesysteem wij gebruikmaken. In deze e-mail word je verzocht een account aan te maken. Hiermee kun je je ticket(s) wijzigen of annuleren.
 • Kan ik op de dag zelf nog kaarten krijgen?
  We verwachten een hoog aantal bezoekers, en het aantal plaatsen is beperkt. Daarom raden wij je aan om tijdig online te reserveren. Afhankelijk van de beschikbaarheid is er op de dag zelf mogelijk nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar bij de registratiebalie in hal 10. Als je zeker wilt zijn van een plek, reserveer op tijd.
 • Ik heb mijn e-ticket niet ontvangen. Wat moet ik doen?
  Je ticket is verstuurd naar het door jouw opgegeven e-mailadres. Het kan zijn dat je ticket in je lijst met ongewenste e-mails is beland.
 • Ik zit in een rolstoel. Moet ik dit vooraf melden?
  Nee, dat hoeft niet. Je moet wel een ticket reserveren. Tijdens de dag begeleidt een zaalsteward je naar het rolstoelvak. In het rolstoelvak is per rolstoelgebruiker ruimte om één niet-rolstoelgebruiker mee te nemen. De zaalstewards vind je bij de ingang van het hoofdprogramma (hal 12).
 • Is de Open Doors-dag bereikbaar met het openbaar vervoer?

  De Jaarbeurs Utrecht ligt naast het Centraal Station Utrecht, en is dan ook bereikbaar per trein. Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeursplein’. In vijf minuten loop je naar het hallencomplex van de Jaarbeurs.

  Op 20 oktober zijn er spoorwerkzaamheden tussen Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Plan daarom extra tijd in zodat je toch op tijd bij de Jaarbeurs arriveert. Kijk op https://www.ns.nl/reisinformatie/werk-aan-het-spoor en plan je reis via de app van de NS.

 • Ik kom met de auto. Waar kan ik parkeren?

  Bij Jaarbeurs Utrecht is voldoende parkeergelegenheid. Het parkeertarief bedraagt € 4,- per (deel van een) uur tot een maximum van € 16,50 voor een hele dag. Aan het begin van de parkeerterreinen ontvang je een parkeerkaart. Met deze kaart kun je bij vertrek betalen bij één van de parkeerautomaten op het terrein. Om te voorkomen dat er aan het eind van het programma lange wachtrijen staan voor de betaalautomaten, is het aan te raden om je dagkaart al in de pauze af te rekenen bij één van de betaalautomaten in de hal van de Jaarbeurs. Je hebt daarna wel je ticket nodig om opnieuw de hallen van de Open Doors-dag binnen te komen. Ook is het mogelijk om vooraf online een parkeerkaart te kopen. Een dagkaart kost dan € 15,50. Dat kun je hier doen.

 • Mijn vraag staat er niet tussen…
  Heb je een vraag die hier niet tussen staat, en die ook niet wordt beantwoord in de bevestigingse-mail die je na je aanmelding hebt ontvangen? Neem dan contact op met Open Doors, via info@opendoors.nl
 • Wordt er tijdens de Open Doors-dag gefilmd?
  Ja, ook dit jaar maakt de Evangelische Omroep opnames. Ze filmen het hoofdprogramma en gebruiken de beelden in een uitzending van Nederland Zingt. Als je liever niet wilt dat je kunt worden gefilmd, zoek dan een plek op de tribune rechts naast het podium. Die tribune blijft buiten beeld.

  De uitzending van Nederland Zingt staat gepland op zondag 28 oktober op NPO2.

   
 • Is er een babyruimte aanwezig om te verschonen, te kolven of te voeden?

  Ja. Er is een speciale afgeschermde babyruimte aanwezig waar je gebruik van kunt maken om je baby te verschonen, te voeden of om te kolven. Er is in deze ruimte stroom aanwezig en een koelkast. Denk bij het verlaten van de ruimte wel aan het meenemen van je eigendommen.
 • Waar worden gevonden voorwerpen bewaard?

  Ben je iets verloren? Op de dag zelf kun je navraag doen bij de informatiebalie in hal 11. Ligt het daar niet, dan kun je na de Open Doors-dag kijken op de website van de Jaarbeurs. Daar plaatst de Jaarbeurs alle gevonden voorwerpen op.