Devi

Het verhaal van Devi

uit India

Van hindoe naar christen: ‘God heeft geen offers of geld van ons nodig om van ons te houden’

De Indiase Devi* groeide op in een Hindoe-familie. Toch voelde zij zich altijd al aangetrokken tot het naburige christelijke dorp. Na de geboorte van haar kinderen en de scheiding van haar man gaf ze haar leven aan de Here Jezus. Die beslissing had grote gevolgen.

Vanwege haar nieuwe geloof werd Devi samen met haar twee zoontjes, Roshan en Aarush, verstoten door haar Hindoe-familie. Ze zochten een nieuwe plek om te wonen, maar in elk dorp werden ze afgewezen. Tot ze een christelijke gemeenschap vonden die hen wél verwelkomde. Devi en haar kinderen vonden een nieuw thuis in dit kleine dorp.

Nieuwe kansen

Ondanks de armoede waarin ze leven, krijgt het gezin nieuwe kansen. Zo krijgen haar jongens voor het eerst onderwijs. Ze gaan naar lokale projectschool. Deze school is met steun van Open Doors opgericht en biedt onderwijs aan dat voor ieder kind toegankelijk is, ongeacht iemands geloof. Hierdoor verbetert de verhouding tussen christenen en de andersgelovige gemeenschap. Daarnaast geeft het christelijke kinderen de kans goed onderwijs in een veilige omgeving te volgen, zonder angst om hun geloof te beleven.

Devi heeft nu nieuwe hoop. Ze vertelt: “Het christelijke leven is zo anders. Het brengt me vreugde, ondanks alle uitdagingen waar we elke dag mee geconfronteerd worden. Het belangrijkste is dat God geen offers of geld van ons nodig heeft om van ons te houden. Hij hield zoveel van ons dat Hij die prijs betaalde aan het kruis.”

* Schuilnaam

Gebedspunten

  • Bid om vrede en vreugde in het hart van Devi en haar kinderen.
  • Bid voor Roshan en Aarush dat ze mogen blijven groeien in geloof.
  • Dank God voor de school in het project van Open Doors. De kinderen kunnen nu in een veilige omgeving onderwijs krijgen. Bid voor de leraren.

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven