Nariman

Het verhaal van Nariman

uit Syrië

Het gezin van Nariman* leefde in overvloed. Tot de oorlog in Syrië uitbrak en ze alles kwijtraakten.
“Ons huis werd verwoest. Mijn man werd ontvoerd en bedreigd. We verloren alles en kwamen als vluchteling naar Al Hwash.” Inmiddels gaat het beter met het gezin en staat Nariman anderen bij in hun nood.

“Toen we hier kwamen kon ik bij mijn ouders terecht, maar we hadden niets om op te slapen. Ja, ik weet wat de mensen hier moeten doorstaan.” Nariman doet vrijwilligerswerk in een gaarkeuken in haar kerk, een Center of Hope. Samen met andere vrijwilligers zorgt ze ervoor dat hulpbehoevenden twee keer per week gratis een gezonde maaltijd krijgen. Ze doet het werk met liefde.

Een nieuwe start
Nariman begon samen met haar man een nieuw bedrijfje. Al verdient ze nog maar zo’n 15 procent van haar eerdere inkomen, ze heeft vooral oog voor de mensen die het slechter hebben getroffen dan zij. “Wij redden het wel.”

Toekomst
Met tranen in haar ogen vertelt Nariman dat haar zoon het door oorlog geteisterde Syrië heeft verlaten. Zoals zoveel andere jonge mensen zag hij geen toekomst meer in zijn land. “Zelfs als de kostwinner betaald werk heeft, is het niet genoeg om een gezin van te onderhouden”, probeert ze de reden van zijn vertrek uit te leggen. 

Gezinnen die afhankelijk zijn van de gaarkeuken, kunnen bij het Center of Hope een microkrediet aanvragen om hun eigen bedrijf te beginnen. Slechts 20 procent van het totale bedrag hoeft daarbij terugbetaald te worden. Nariman is blij met het initiatief, dat hoop voor de toekomst biedt. “We hopen dat dit de jongere generatie helpt om in Syrië te blijven.” 

* Foto ter illustratie: een van de vrijwilligsters uit de gaarkeuken

Dank- en gebedspunten

  • Nariman houdt van het werk dat ze doet bij de gaarkeuken. Bid dat zij tot zegen is voor anderen.
  • In het afgelopen jaar is er borstkanker bij Nariman geconstateerd. Bid zij volledig herstelt en kracht en energie heeft voor haar werk.
  • Bid voor de zoon van Nariman. Hij moet een nieuw leven beginnen ver van huis, in een onbekend land.

Scroll naar boven