Precious uit de Filipijnen

‘Here, ik wil niet gaan’

“Here, ik wil niet gaan. Nee, Here! Ze zullen me vermoorden.” Precious schreeuwde het uit, maar bleef de stem horen. Na maanden gaf ze haar tegenstand op en keerde ze terug naar haar islamitische dorp op de Filipijnen dat ze ontvlucht was.

Ze kijkt terug: “De Psalmen vertellen ons dat de Here God onze herder is, en dat ook al lopen we door de schaduw van de dood, Hij ons vasthoudt. Daardoor kon ik de Here God toentertijd gehoorzamen.”

Doodsbedreigingen

Precious kwam in 1996 tot geloof in de Here Jezus en haar familie was daar niet blij mee. Integendeel. Ze dreigden haar te doden. Precious’ familie maakt deel uit van een islamitische stam en staat erg vijandig tegenover het evangelie. Precious besloot daarom haar dorp te verlaten, totdat de Here God haar terugriep. Precious werkt nu al meer dan twintig jaar onder haar volk en ziet grote wonderen gebeuren.

“Een van mijn vervolgers was mijn eigen zus. Ik had zo vaak met haar het evangelie gedeeld, maar dan zei ze: ‘Nee, ik geloof niet in Jezus. Maar ik bleef het evangelie delen, want ik geloofde dat de Here Jezus haar vrij zou maken. Na een paar maanden, kwam mijn zus naar me toe en vertelde ze dat Jezus zich aan haar had laten zien. Ze zei: ‘Zus, ik geloof in de Jezus over wie je mij verteld hebt’.

Gevaarlijk werk

Precious loopt dagelijks gevaar vanwege haar missie. Islamitische extremisten zijn erg actief in haar omgeving en doden regelmatig christenen. Ondanks de dreiging en gevaren ziet Precious nog steeds mensen tot geloof komen, ook mensen van haar eigen stam. Dat geeft haar de moed om door te zetten, zelfs als dat lijden met zich meebrengt. Precious: “Vervolging is normaal. Wanneer er vervolging is, betekent dat dat de oogst groot is. Ik houd zoveel van de Here God dat ik bereid ben risico’s te nemen. Het is alsof Hij mijn eerste liefde is. We moeten het evangelie delen, hoe dan ook.”

Vrede door Jezus

Precious is betrokken bij een training voor christenen en moslims. IS heeft de afgelopen jaren veel haat gezaaid en gewelddadige aanslagen gepleegd. Met dit project helpt Open Doors te bouwen aan vrede voor de slachtoffers. Precious: “Dankzij de praktische hulp horen meer moslims het evangelie. Mijn stam zal pas vrede kennen wanneer de Here Jezus hun Heer en Redder wordt.”

Scroll naar boven