Ruti

Het verhaal van Ruti

uit Zuidoost-Azië

Als de 17-jarige Ruti* haar familie vertelt dat ze christen is geworden én een relatie met een christelijke jongen heeft, reageren ze boos. “Ik had nooit gedacht dat mijn familie het zou afkeuren als ik verliefd zou worden op een christelijke jongen.”

Haar familie trekt alles uit de kast om het stel uit elkaar te halen. “Ik moest een drankje drinken zodat de ‘christelijke geest’ uit mij gedreven kon worden”, vertelt Ruti. Daar blijft het niet bij. Al haar bezittingen, die iets met het christelijke geloof te maken hebben, worden vernield. Ze eisen dat ze haar geloof opgeeft. Met al haar moed bij elkaar geraapt roept Ruti:”Ik geloof alleen in Jezus! Jezus! Jezus!”

Mishandeld en vernederd

Haar familie is woedend. Ze mishandelen haar en knippen haar haren af. De ene klap na de andere volgt, maar op dat moment voelt ze de pijn niet. Pas als Ruti het uitroept naar de Here God laten ze haar los. “Ze dachten dat ik het uitriep naar Allah”, vertelt Ruti.

Licht in de duisternis

Ze gaat door een diep dal: “Ik voelde me wanhopig en overwoog zelfmoord te plegen. Terwijl ik zat te huilen, kwam er plotseling een kalmte over me heen. Ik hoorde een stem, die zei: ‘Word rustig. Je hoeft niet te huilen. De Here God accepteert je zoals je bent. Hij weet wat er aan de hand is. Je betekent zó veel voor Hem. Je bent waardevol.’”

Gevlucht

Na een paar maanden weet Ruti te ontsnappen. Ze vlucht naar een ander dorp en woont nu bij christenen die haar steunen en onderwijzen. Lokale partners van Open Doors ondersteunen haar financieel tot ze op eigen benen kan staan. Ruti droomt ervan later andere mensen te vertellen over de vrede en liefde van de Here Jezus en hen iets te leren vanuit de Bijbel.

Dank- en gebedspunten

  • Bid voor Ruti. Dat ze haar trauma kan verwerken en haar ogen gericht houdt op de Here Jezus.
  • Bid dat Ruti kracht en moed ontvangt nu ze verwijderd is van haar familie en op eigen benen moet leren staan.
  • Bid dat Ruti haar familie kan vergeven. Dat zij ook tot geloof komen en de vrede en liefde van de Here Jezus mogen kennen.

* Schuilnaam

Copyright foto: IMB

Scroll naar boven