Simin

Het verhaal van Simin

uit Iran

Verraden worden. Gescheiden worden van haar man en twee jaar oude dochtertje. Leven als vluchteling in een vreemd land. Simins* geloof in Jezus geeft haar leven zin, maar brengt het ook in gevaar. “God gaf me het geduld om alles te verdragen.”

Simin komt tot geloof als een vriend, Mohsen*, haar een Bijbel geeft. “De Bijbel intrigeerde me, in het bijzonder vanwege de woorden die ik las over het huwelijk”, vertelt Simin. “Zo anders dan wat de islam daarover zegt! In de Bijbel hebben vrouwen waarde, worden ze gezien.”

Verraden

Simin en Mohsen trouwen en stellen hun huis open voor andere christenen. Ze zijn zich ervan bewust dat ze uiterst voorzichtig moeten zijn. “De buren mochten er niets van merken. We kwamen samen in de woonkamer, sloten alle ramen en deuren en spraken zachtjes met elkaar.”

Helaas wordt het stel verraden. Op een dag vallen twaalf agenten hun huis binnen. Dozen vol Bijbels en christelijke cd’s worden in beslag genomen, evenals de telefoon van Simin, waar namen en nummers van christelijke contacten in gevonden worden. Simin en Mohsen worden gearresteerd en gescheiden van elkaar en hun dochter. “Ze suggereerden dat ik connecties zou hebben met buitenlandse politieke organisaties en dat mijn doel zou zijn anderen te misleiden en tegen de islam en de regering op te zetten”, vertelt Simin over de verhoren die ze dagelijks onderging. “Maar het enige wat ik wilde, was mensen leiden naar de liefde van de Here Jezus.”

Vluchten na verbanning

Mohsen wordt uiteindelijk veroordeeld tot dwangarbeid. Ook wordt hij verbannen uit zijn woonplaats, zodat hij geen contact meer kan hebben met lokale gelovigen. Simin krijgt een boete. Haar werkgever deelt haar mee dat ze na achttien jaar trouwe dienst is ontslagen.

Simin en Mohsen besluiten met hun dochtertje Iran te ontvluchten. Hoewel de omstandigheden in haar nieuwe thuisland niet makkelijk zijn, kan Simin weer doen wat ze zo graag doet: Bijbels onderwijs geven aan Iraanse vrouwen. “De islam en het regime in Iran hebben de identiteit van deze vrouwen verwoest. Bijna al deze vrouwen zijn gebroken”, zegt Simin. “Maar ik begrijp hun pijn. Ik wil hen troosten en dienen!”

* Schuilnaam

Dank- en gebedspunten

  • Dank God dat Simin en Mohsen, ook in hun huidige moeilijke omstandigheden, Gods nabijheid ervaren en hiervan getuigen.
  • Bid om zegen op Simins bediening onder Iraanse vrouwen.
  • Veel vrouwen in Iran leren dat ze minderwaardig of zelfs waardeloos zijn. Bid dat zij Gods Woord horen en hun identiteit in Christus leren kennen.
Scroll naar boven