Teena-header-1900X800

Het verhaal van Teena

uit India

Ze werd mishandeld door haar man. Ze was bezeten door demonen. De Indiase Teena* had een zwaar leven, maar ook toen zij tot geloof kwam, was haar strijd niet ten einde. “Ik stierf elke dag door de boze geest die mij bezat.”

Teena werd geboren in een arm gezin in het noorden van India. Toen ze 16 jaar oud was, huwelijkten haar ouders haar uit aan een vrachtwagenchauffeur uit een naburig dorp.

Bezeten door demonen

Teena’s man bleek helaas extreem gewelddadig. Teena keerde na enkele jaren zwaar getraumatiseerd terug naar haar ouders. Wat erger was: ze werd bezeten door demonen, en niets bleek haar te kunnen genezen van deze machten. Tot een van haar buren haar meenam naar de kerk, waar de gelovigen voor haar baden. Teena werd bevrijd! Ze werd christen, en toen ze leerde over vergeving, besloot ze zich met haar man te verzoenen. Hij was bereid haar weer in zijn huis op te nemen.

Levend verbrand

Toen Teena’s man echter zag dat mensen vanwege haar geloof in Jezus naar haar toe kwamen voor genezing en bevrijding, werd hij woedend. Hij overgoot haar met olie uit zijn vrachtwagen en stak haar in brand. Toegesnelde buren konden ternauwernood verhinderen dat zij stierf. Haar lichaam bleek echter voor driekwart verbrand te zijn.

Ook een tweede verzoeningspoging met haar man liep slecht af. Enkele jaren ging het goed, tot hij weer eiste dat ze haar geloof zou opgeven. Teena weigerde. Dit keer stak Teena’s man niet alleen haar in brand, maar ook haar zus die bij hen inwoonde. Teena’s zoon van 14 wist zijn moeder en tante te redden door water over hen heen te gieten.

‘Hij bedreigt haar en vertelt iedereen over haar ‘buitenlandse’ God.’

Overal waar Teena nu komt, weet haar man haar te vinden. Hij bedreigt haar en vertelt iedereen over haar ‘buitenlandse’ God. “Vanwege mijn geloof spreekt hij kwaad over mijn karakter”, vertelt Teena. “Hij heeft de politie omgekocht, dus er wordt geen actie tegen hem ondernomen.”

Hulp

Lokale partners van Open Doors hielpen Teena met verzorgingsmiddelen voor haar brandwonden en levensmiddelen. Ze kreeg een handkar, waarmee ze een winkeltje kon beginnen. Ze verdient nu genoeg om eten op tafel te zetten en het schoolgeld van haar zoon te betalen. Teena put kracht uit Hebreeën 13:5: ‘Nooit zal Ik u afvallen, nooit zal Ik u verlaten.’ Ze beschouwt het als een belofte van God. “Ik bid en zie op naar de Heer voor verandering in mijn situatie.”

*Schuilnaam

Dank- en gebedspunten 

  • Teena’s man en de politie bedreigen haar voortdurend. Bid om bescherming.
  • Bid dat Teena’s man Jezus aanneemt en dat er echte verzoening plaatsvindt in haar huwelijk.
  • Vraag om kracht en bemoediging voor Teena. Het leven als alleenstaande moeder is vaak erg zwaar.
Scroll naar boven