‘…Hoe vaak heb Ik je kinderen niet bijeen willen brengen zoals een hen haar kuikens verzamelt onder haar vleugels…’ – Matteüs 23:37b

De Syrische Ferial ontvluchtte met haar man en twee kinderen het door burgeroorlog geteisterde Aleppo. Nu wonen ze in de stad Latakia. Het leven daar is veilig, maar niet altijd makkelijk.

Maar Ferial vond nog een ander ‘thuis’. Een schuilplaats, waar mensen zich liefdevol over haar ontfermden: haar nieuwe kerkelijke gemeente. Bid je mee dat de kerken in Syrië een schuilplaats zijn voor mensen die het moeilijk hebben?

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Dank- en gebedspunten

  • Dank dat Ferial en haar gezin een veilige plek vonden om te wonen. Dank dat de kerk in Latakia hen liefdevol opving toen ze het moeilijk hadden.
  • Bid voor de kerken in Syrië. Vraag of zij bakens van hoop zijn in een door oorlog verscheurd land.
  • Het leven in Syrië is moeilijk, onder andere door een economische crisis. Ferial vraagt om gebed om wijsheid voor de Syrische overheid, zodat de situatie verbetert.