Iraaks gezin
 

Open Doors en de ANBI-beschikking

Met ingang van 1 januari 2008 heeft Open Doors een verklaring van de belastingdienst dat zij wordt aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw giften aan Open Doors fiscaal aftrekbaar zijn.

Als u een gift geeft, zowel eenmalig als periodiek, heeft u de mogelijkheid dit af te trekken bij de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde om uw gift te mogen aftrekken is dat u deze gift moet doen aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Om in aanmerking te komen voor een ANBI-beschikking moeten organisaties wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten het kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele of wetenschappelijke instellingen zijn. Open Doors valt in deze categorie. Ook instellingen die bijdragen aan het algemeen nut komen in aanmerking.

Andere voorwaarden zijn onder andere dat de instellingen geen winstoogmerk hebben, dat de feitelijke werkzaamheden voor meer dan 90% een algemeen belang dienen en dat de instellingen voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Meer informatie over de ANBI-beschikking en het aftrekken van giften kunt u vinden via www.anbi.nl of www.belastingdienst.nl/giften.
 

Uw gift maakt verschil

Open Doors versterkt de vervolgde kerk met bijbels, trainingen en praktische hulpverlening. Uw gift, groot of klein, geeft vervolgde christenen toekomst. Of u nu een kinderbijbel geeft aan een kind in een dorpje in China, bijdraagt aan de voedselvoorziening van hongerende christenen in Noord-Korea of een voorganger in Afrika een beroepsopleiding geeft. Uw gift maakt verschil! Steun het werk van Open Doors