Iraaks gezin
 

Veelgestelde vragen

Wat doet Open Doors met uw geld?
Dat is aan u. U kunt een specifiek project uitzoeken, waar uw gift voor 100 procent naar toe gaat. De kosten die de veldwerkers van Open Doors maken, zijn hierbij inbegrepen.

Kan ik mijn gift aftrekken van de belasting?
Ja. Open Doors beschikt over een ANBI-beschikking. Als u tussen de 1 en 10 procent van uw inkomen aan goede doelen met een ANBI-beschikking geeft, mag u dit geld aftrekken van uw belastingaangifte. Als u periodiek een bedrag aan Open Doors schenkt via een notariële akte, kunt u zelfs meer dan 10 procent van uw inkomen aftrekken. Voor meer informatie hierover, zie Periodieke schenking.

Kan ik Airmiles of Flying Blue Miles sparen voor Open Doors?
Spaart u Air Miles en wilt u uw gespaarde punten een goede bestemming geven? U kunt er Open Doors mee steunen. We gebruiken gespaarde Air Miles bijvoorbeeld om artikelen voor ons kantoor of producten ten behoeve van reizen naar de vervolgde kerk aan te schaffen. Air Miles cadeau doen aan Open Doors doet u door gespaarde Air Miles over te boeken via uw eigen account.

Via www.airmiles.nl kunt u gratis een eigen account aanmaken. Als u ingelogd bent via uw eigen account kunt u rechtsboven via ‘mijn Air Miles’ en ‘overboeken’ de hoeveelheid punten die u wilt doneren overboeken naar Open Doors. U heeft hiervoor het Air Miles-nummer van Open Doors nodig. Dat is 419074082. U kunt een overboeking van uw Air Miles ook regelen door te bellen met de klantenservice van Air Miles via 0900-8877 (keuze 5).

Wist u dat uw gespaarde Air Miles maar beperkt geldig zijn? Alle gespaarde Air Miles vanaf 21 oktober 2013 hebben een geldigheid van drie jaar. U wisselt altijd automatisch de Air Miles in die het eerst zouden vervallen. Wanneer gespaarde Air Miles gaan vervallen kunt u zien in uw saldo- en transactieoverzicht op www.airmiles.nl.

Het doneren van Flying Blue Miles aan Open Doors kunt u doen via de website van Flying Blue. Ook kunt u ons toestemming geven om via uw account een vliegticket aan te schaffen op uw Flying Blue Miles. Neemt u voor deze mogelijkheid contact op met afdeling Reizen via reizen@opendoors.nl.

Hoe doe ik een periodieke schenking (lijfrenteschenking)?
Het is mogelijk een periodieke schenking (lijfrenteschenking) te doen aan Open Doors. Meer informatie is te vinden bij Periodieke schenking.

Hoe kan ik geld overmaken?
Kijk bij Manieren om te geven.
 
Hoe kan ik een gift overmaken vanuit het buitenland?
Bij het overmaken van een gift uit het buitenland heeft u deze gegevens nodig:
IBAN-nummer: NL08 INGB 0000 007733
BIC-code: INGBNL2A
Vanuit België: rekeningnummer BE82.0000.2241.3868
 
Ik wil structureel (bijvoorbeeld maandelijks) doneren. Kan dat?
Structurele donateurs helpen Open Doors om vervolgde christenen op de langere termijn te ondersteunen. Bel ons op 0341-465000. Uiteraard is het mogelijk zelf een automatische overboeking in te stellen bij uw bank. U kunt geld overmaken op IBAN NL08 INGB 0000 007733 t.n.v. Stichting Open Doors te Ermelo. Het Belgische rekeningnummer van Open Doors is BE82.0000.2241.3868.
 
Ik wil Open Doors in mijn testament opnemen. Kan ik hier meer informatie over krijgen?
Als u erover denkt Open Doors te laten delen in uw erfenis, kunt u meer informatie vinden bij Nalaten. Uiteraard kunt u ook contact opnemen door te bellen met 0341-465000. 
 
Ik wil graag met mijn kerk, groep, bedrijf of school een project sponsoren. Hebt u hier specifieke informatie over?
Open Doors is blij als u wilt collecteren of sparen voor een project. Daardoor is het mogelijk de vervolgde kerk te blijven versterken. Bij Collectes & acties vindt u informatie over specifieke projecten die u kunt kiezen. Zo wordt heel concreet waar u voor spaart. 
 
Hoe betaalt Open Doors haar kosten in Nederland en België?
Open Doors is volledig afhankelijk van giften van mensen als u. De gemaakte kosten om christenen in Nederland en België te vertellen over de vervolgde kerk worden betaald uit de pot ‘Waar meest nodig’. Een deel van het geld met deze bestemming gaat naar geheime projecten waarover we niets kunnen vertellen. Een ander deel wordt gebruikt om onder meer gebed en fondsen te werven. Zonder deze activiteiten zou Open Doors het werk onder vervolgde christenen niet kunnen voortzetten.