Aanvragen spreker Nacht van Gebed

Tot en met 1 juni is het mogelijk om via het aanmeldformulier een spreker aan te vragen voor de Nacht van Gebed. Je krijgt dan uiterlijk 5 juni bericht of er inderdaad een spreker naar jouw locatie komt. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen.

Wat kan ik van een spreker verwachten?

De spreker is altijd iemand die het werk van Open Doors goed kent en ook zelf vervolgde christenen heeft ontmoet. Hij of zij vertelt dus uit de eerste hand over de situatie van de vervolgde kerk. De spreker is zo’n drie kwartier bij jouw Nacht van Gebed aanwezig, waarvan maximaal 30 minuten om te spreken en zo’n 15 minuten om deel te nemen aan de aansluitende gebedsronde. 

Welke plek krijgt een spreker in het programma?

Een spreker komt altijd in plaats van een filmpje. Op het aanmeldformulier geef je aan wat de start- en eindtijd van de Nacht van Gebed is. Een spreker wordt altijd binnen dit tijdsbestek ingepland. We adviseren je om vooraf je programma in te delen, bijvoorbeeld op basis van het voorbeeldschema in de handleiding voor organisatoren (volgt eind april). Krijg je een spreker toegewezen, dan vervallen het filmpje en de gebedsronde die op dat tijdstip stonden ingepland.

Kan ik een voorkeurstijd doorgeven?

Nee, dat is niet mogelijk. Bij het inplannen van de sprekers zijn al veel factoren om rekening te houden, zoals start- en eindtijden van locaties, beschikbaarheid van sprekers, reistijden tussen verschillende locaties. Het is onmogelijk om daarnaast rekening te houden met specifieke tijdswensen van locaties. We vragen hiervoor je begrip.

Wanneer weet ik of er echt een spreker komt?

De ervaring leert dat er altijd meer sprekers worden aangevraagd dan dat er sprekers beschikbaar zijn. Een spreker aanvragen betekent dus niet automatisch dat er ook daadwerkelijk een spreker naar jouw locatie komt. Je kunt tot en met 1 juni een spreker aanvragen. Daarna maakt Open Doors een overzicht welke spreker naar welke locatie gaat. Dit is mede afhankelijk van de reistijd tussen de verschillende locaties. Uiterlijk 5 juni hoor je via e-mail van Open Doors of je daadwerkelijk een spreker kunt ontvangen.

Hoe kan ik contact opnemen met de spreker?

Heb je van Open Doors bericht ontvangen dat er een spreker naar jouw locatie komt, dan krijg je tegelijkertijd de naam en de contactgegevens van de betreffende spreker. Ook hoor je op welk tijdstip je de spreker kunt verwachten. Je maakt vervolgens samen met de spreker concrete afspraken over de inhoud van de sprekersbijdrage.

Wat kost een spreker?

Voor het ontvangen van een spreker vragen wij je, voor zover mogelijk, te delen in de onkosten met een bedrag van 25 euro. De declaratie hiervan en hoe dit overgemaakt kan worden, ontvang je gelijk met de gegevens van de spreker.