India - 29 juni 2012

Drie Indiase christenen gearresteerd wegens opruiing

India – Een pastor en twee evangelisten zijn in de Indiase deelstaat Karnataka opgepakt. Pastor Manjunath en de evangelisten Stella en Bhavani worden beschuldigd van opruiing. In een andere deelstaat van India zijn christenen aangevallen tijdens erediensten en werd de begrafenisdienst van een christen verstoord.

De pastor en de evangelisten in Karnataka waren flyers aan het verspreiden toen ze door hindoe-extremisten werden geschopt en uitgescholden. Ze werden door de politie meegenomen voor verhoor en in hechtenis genomen op beschuldiging van opruiing. Na bemiddeling door kerkleiders in de regio werden ze diezelfde avond weer vrijgelaten.

In dezelfde deelstaat van India wordt een voorganger ervan beschuldigd hindoes te dwingen zich te bekeren tot het christendom. Evangelical Fellowship of India meldt dat een politieman de kerk van pastor Manjappa Byadayi bezocht, om hem te laten weten ‘dat er vele meldingen zijn gemaakt tegen de pastor’. De christenen die in de kerk waren, werden gesommeerd naar het politiebureau te gaan om alles over hun activiteiten voor de kerk te vertellen.

Pastor Byadayi en zijn vrouw moesten zich eveneens melden op het politiebureau, waar ze te horen kregen waarvan ze werden beschuldigd: hindoes te dwingen christen te worden. De pastor en zijn echtgenote werd verteld daar onmiddellijk mee te stoppen. De kerkgangers kregen te horen dat hun kerk gesloten en leeggehaald moest worden.

Ook in de deelstaat Chattisgarh zijn incidenten van aanvallen tegen christenen gemeld. In Kurud en in Beltokori vielen groepen extremistische hindoes een zondagse eredienst binnen. De christenen werden uitgescholden en geslagen. In diezelfde deelstaat werd de begrafenis van een christen verstoord. De aanvallers wilden niet dat de christen in het dorp werd begraven. Twee christenen raakten bij die aanval gewond.

Gerelateerde nieuwsberichten