India - 17 juli 2012

Christenen India bewusteloos geslagen

India – Bij een inval tijdens een gebedsbijeenkomst van christenen in de Indiase deelstaat Karnataka hebben extremistische hindoes vier christenen bewusteloos geslagen. De aanvallers beschuldigden de christenen van frauduleuze en gedwongen bekeringen van hindoes om christen te worden.

Tijdens de aanval scheurden de hindoe-extremisten ook bijbels en christelijke boeken aan flarden. Na de mishandeling en vernieling werd de politie ingeschakeld. Die nam de voorganger van de gemeente mee voor verhoor op het politiebureau.

Na bemiddeling van christelijke leiders werd de pastor vrijgelaten. Dat leidde tot woede bij de hindoe-extremisten. Een dag later verstoorden ze opnieuw een bijeenkomst van de christenen, waarbij vier christenen bewusteloos werden geslagen. Zij moesten in het ziekenhuis worden behandeld.

Bij een soortgelijk incident verstoorde een groep van twintig hindoe-extremisten een samenkomst van christenen. Ook hier werden de christenen beschuldigd van het gedwongen bekeren van hindoes tot het christendom. De pastor stopte de samenkomst onmiddellijk en ging naar het politiebureau om aangifte te doen.

Agenten probeerden vervolgens te bemiddelen tussen de christenen en hindoes. De hindoes werden gesommeerd de christenen met rust te laten. De christenen kregen te horen dat ze hindoes niet mogen dwingen zich te bekeren tot het christendom en dat ze ook geen mensen mogen dwingen naar hun samenkomsten te komen.

Gerelateerde nieuwsberichten