India - 24 juli 2012

Christelijk gezin aangevallen in India

India – Een christelijk gezin in de Indiase deelstaat Karnataka is aangevallen door vermeende hindoe-extremisten. De aanvallers sloegen Devendra Naik en zijn gezin en vernielden het huis waar het gezin in woonde. Ze beschuldigden het christelijke gezin van gedwongen bekeringen van hindoes tot het christendom.

Volgens een correspondent van Evangelical Fellowship of India blokkeerden de extremisten de straat en verhinderderden ze Naik en zijn gezin naar de kerk te gaan. De aanvallers dreigden naar de dorpsraad te stappen en Naik te laten veroordelen om hun geloof in Christus.

Een dag later togen de extremisten naar het huis van Naik en sloegen hem, zijn moeder, zus en vader. De vier werden gedwongen mee te gaan naar een hindoetempel. Christelijke leiders uit de omgeving en de politie werden erbij gehaald, waarop de aanvallers werden ondervraagd op het politiebureau.

De extremisten beschuldigden Naik ervan dat hij hindoes dwingt christen te worden. Daarop wilden agenten het christelijke gezin arresteren, maar Naik vertelde de politie dat hij niets te maken heeft met gedwongen bekeringen. Christelijke leiders uit de omgeving van Naik stelden een brief op waarin ze duidelijk maken dat Naik zich niet inlaat met zulke praktijken.

De politie organiseerde vervolgens een bemiddelingsgesprek tussen de twee partijen. Naik en zijn gezin krijgen politiebescherming en tegelijkertijd houdt de politie nauwlettend in de gaten waar Naik mee bezig is.  

Gerelateerde nieuwsberichten