India - 10 augustus 2012

Indiase evangelist geslagen en bedreigd

India – Een evangelist in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh is geslagen nadat hij op straat boekjes over het Evangelie uitdeelde. Ook werd de man gedwongen een hindoegod aan te roepen.

De evangelist, die alleen onder zijn voornaam Stephen bekendstaat, was boekjes aan het uitdelen waarin het Evangelie staat uitgelegd, toen een voorbijganger hem uitnodigde in zijn huis. Stephen ging met de man mee en even later liep er ook een derde man mee.

Eenmaal binnen namen de twee voorbijgangers Stephen mee naar een kamer, waar ze hem begonnen te slaan. Inmiddels was er een derde aanvaller bij gekomen. Ze scholden de evangelist uit en maakten ze foto’s van hem met de christelijke lectuur. Ze dwongen hem ook een hindoegod aan te roepen.

Daarnaast werd Stephen bedreigd. De aanvallers lieten hem weten dat het serieuze gevolgen zal hebben als Stephen niet weggaat uit het dorp.

Gerelateerde nieuwsberichten